Annonce
Kultur

Mens foreningslivet har haft det svært under corona, er Slagteriet gået frem med 200 procent: Film- og opera-miljø er blandt 24 aktører

Direktør for Slagteriet, Pia Stræde Palmelund (til højre), fortæller, at hun nogle gange mødes af en undren: At Holstebro jo allerede har et sted for iværksættere - Nupark. - Men Slagteriet er for de kreative erhverv, pointerer hun. Her ses hun med leder af Dansk Talent Akademi, Søren Taaning, og chef for Operaen i Midten, Freja Friberg Lyme. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
Slagteriet har været en missing link, mener to kulturinstitutioner, der, selvom de begge allerede er etablerede i Holstebro, flytter aktiviteter til Slagteriet.

Holstebro: Inden københavneren Freja Friberg Lyme i år flyttede til Holstebro, havde den nye operachef for Operaen i Midten hørt én ting om Holstebro.

Om Slagteriet.

Nu har hun ikke kun hørt om stedet; hun er også blevet en del af det. For et par uger siden flyttede Operaen i Midten ind på den tidligere slagterigrund med lager og kontor, og egnsteatret er ikke det eneste.

Annonce

I en coronaramt tid, hvor foreningslivets næring - fællesskabet - er under pres, har Slagteriet opnået fremgang.

- Vi er vækstet 200 procent i antallet af aktører - fra otte til 24, og der kommer hele tiden nye til. Nogle har faste lokale, mens andre har deres faste gang her. Det er fedt at se sådan en udvikling i nogle år, hvor man mange steder ellers er præget af det modsatte, siger direktør Pia Stræde Palmelund.

Et af de travleste medlemmer er Dansk Talent Akademi, hvis elever er inddraget i flere projektet blandt de 24 aktører. DTA's nye filmmiljø benytter blandt andet Slagteriet, og det på trods af at DTA jo har sine egne bygninger. Men Slagteriet tilbyder noget nyt i form af at få prøvet sig af på en anden måde, siger DTA's leder Søren Taaning.

- Skuldrene er mere afslappede her i forhold til, hvis noget skal opføres i Musikteatret, fordi eleverne dér føler, at alt skal sidde i skabet på så enorm en scene. Her på Slagteriet er man mere åben for at skabe nye, vilde ting, siger Søren Taaning.

Missing link

Freja Friberg Lyme nikker. Slagteriet giver mulighed for at komme ud til et nyt publikum og bevise, at opera ikke kun er noget højstemt - det indre billede har hun selv haft engang - men  opera er meget mere. Det er også teater, musik, håndværk, design, historiefortælling og meget mere - og alt det finder man også på Slagteriet, siger hun om flytningen.

- De unge kommer ikke til os af sig selv, så vi er nødt til at komme ud til dem, hvor de er, og møde dem dér i øjenhøjde. Min oplevelse med operabranchen er, at der fra skolebænk til det professionelle liv er et stort mellemrum. På Slagteriet er det gab blevet langt smallere, fordi det præsenterer en mulighed for at prøve sig af, siger Freja Friberg Lyme.

- Det miljø har været et missing link i byen. Et sted for dem, der endnu ikke har etableret sig, og hvor der er kort fra tanke til handling, konkluderer Søren Taaning om de samarbejdsmulighed, han ser.

Slagteriets aktører/lejemål

Subhuset (forening for ung subkultur), Aura (LGBTQ+-klub for børn og unge, 12-18 år), Foto Divisionen (fællesskab for fotografer), KRAS (Kulturelt Regionalt Akademi Slagteriet - forløb for kreative unge i alderen 18-25 år), Hal 19 (Holstebro skatehal), Forfatter Divisionen (fællesskab for forfattere), Gastro Hub (fødevare-netværk for iværksættere og virksomheder), Dansk Talent Akademi 1 (DTA's filmmiljø), Dansk Talent Akademi 2 (kunst og design), VJPBK ("Vestjysk Parkour- og Boulderklub" - og tricking), ASA Music (musikstudie inden for rap og anden musikproduktion), Comedy Divisionen (for nystartede standup'pere), Showup (talentprojekt og fællesskab for unge, som bidrager til kulturlivet), Jotar Hirti (historisk kampsportsforening), Slagteriets byhaver (grønt byhavefællesskab), S - 7500 (fællesskab af unge kulturskabere), Bropas (iværksættermiljø med fokus på cirkulær økonomi og innovation), Holstebro Events (kulturel eventforening), Mad Divisionen (fællesskab om mad, folkekøkken/fællesspisninger m.v.), Operaen i Midten (egnsteater), Bygge Boxen (undervisningstilbud fra Dansk Byggeri til 4.-7. klasser), J & M (kunstnerduoen Jens & Morten), Regnbuedivisionen (LGBTQ+-fællesskab for +18 år) og Ovation (Udviklingsprogram for professionelle kunstnere og kreative virksomheder).

Annonce
Sport For abonnenter

Følg kampen her: HB er draget til det nordjyske og skal kæmpe for at bibeholde den førsteplads, der kan sende dem op i divisionerne

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce