Annonce
Holstebro

Menighedsrådsvalg: Kampen for at få valgt medlemmer

Mejdal Kirke inviterer i aften til valgforsamling, hvor der skal sammensættes et nyt menighedsråd.  Det samme sker i alle andre kirker i provstiet. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: I aften er der store valgdag i de lokale kirkesogne.

Som noget nyt skal en valgforsamling afgøre, hvilke personer der i de næste fire år skal sidde i menighedsrådet.

Det vil være et særsyn, hvis der i mange sogne er et stort overskud i forhold til antal pladser i menighedsrådet.

Sådan er billedet også i Holstebro Provsti, der tæller stort set hele Holstebro Kommune med undtagelse af Ulfborg området.

Provst Niels Arne Christensen kender de forskellige sogne, selv om provstiet ikke direkte er involveret i valghandlingen. I forbindelse med budget 2021 har han forhørt sig i de forskellige sogne.


Den bedste både at få nye folk ind er, at de bliver prikket på skulderen og opfordret til at stille op frem for kampagner på forskellige medie


- Mit indtryk er, at i nogle sogne mangler man folk til at få pladserne fyldt. Andre steder er der tilsagn om at få menighedsrådet fyldt op, mens der andre steder er et lille overskud, siger Niels Arne Christensen.

Annonce

Personlig opfordring

Han ved, at flere sogne har gjort en del for at rekruttere nye kandidater til menighedsrådsvalget, da der flere steder er stor udskiftning.

- Den bedste både at få nye folk ind er, at de bliver prikket på skulderen og opfordret til at stille op frem for kampagner på forskellige medier. Der gælder lidt det samme som i sportsklubber og andre foreninger, siger Holstebro-provsten,

Alle medlemmer af sognet har mulighed for at møde op til tirsdagens valgforsamling, hvis de vil have indflydelse på valget. Hvis det ikke lykkes at få valgt kandidater nok, skal der holdes et suppleringsmøde senere på efteråret.

Efter de nye regler er det muligt at udløse et kampvalg, hvis en person eller gruppe ikke er tilfredse med de opstillede kandidater. Det nyvalgte menighedsrådsvalg tiltræder første søndag i advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce