Annonce
Erhverv

Melding fra Humlum: Det er ærgerligt og irriterende, men vi fortsætter

Politikerne har tidligere været i Humlum og kigge, men lige lidt hjalp det altså. Arkivfoto: Morten Stricker
Humlum Havn er ikke blandt de 111 havne, som nu får ophævet strandbeskyttelsen, så der kan bygges inden for 300 meter fra stranden
Annonce

Humlum: Store planer - det var, hvad Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand Lasse, kunne fortælle om i foråret.

- Vi vil være Danmarks mest vandvenlige campingplads, lød det blandt andet fra parret, som vil opgradere havnen for 20 millioner kroner.

Det vil de stadig, men det ville dog have været noget lettere, hvis havnen ved Humlum havde været blandt de 111 havne, som miljøminister Lea Wermelin (S) nu ophæver strandbeskyttelsen ved for at understøtte lokal udvikling.

Hovedreglen var og er altså stadig for folkene i Humlum, at der ikke må bygges inden for 300 meter fra stranden.

- Det betyder, at vi ikke får nogen lempelser. Vi skal stadig søge dispensation (til eksempelvis at bygge noget inden for 300 meter fra stranden, red.), forklarer Rikke Lützen-Laursen.

Annonce

Dropper ingenting

Det er både "ærgerligt og irriterende", at Humlum Havn ikke er at finde mellem de 111 havne, men det betyder langt fra, at de store planer er droppet.

- Vi skal stadig kæmpe ekstra meget, men det har vi været vant til i 13 år nu, siger Rikke Lützen-Laursen, hvis næste opgave bliver at komme i dialog med de lokale politikere for at se, om de kan gøre noget.

Hvad alt dette ender med, ved parret på campingpladsen reelt set ikke endnu. En ting er dog sikkert - det ville have været nemmere, hvis deres havn også havde været med.

- For os er der sådan set ikke ændret noget med det her. Tingene er bare blevet lettere andre steder, lyder det fra Rikke Lützen-Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce