Annonce
Ulfborg/Vemb

Mekaniker fra Ulfborg og møbelpolstrer fra Djeld vandt DM

Casper Østergaard fra Ulfborg fik overrakt diplomet af statsminister Mette Frederiksen. Pressefoto
Casper Østergaard fra Ulfborg har vundet DM i Skills 2020 for personvognsmekaniker. Lørdag blev han hyldet af statsminister Mette Frederiksen i Bella Center i København. Også Nanna Bang Møller-Jakobsen fra Djeld kan nu skrive Skills-vinder på cv'et, da hun løb med førstepladsen inden for møbelpolstring.

Ulfborg: De, der kender Casper Østergaard fra Ulfborg, kan nu glæde sig over, at de har Danmarks bedste personvognsmekaniker i nærheden.

Tre konkurrencedage kulminerede lørdag med kåringen af danmarksmestre på 45 erhvervsuddannelser. DM i Skills fandt sted i Bella Center i København.

Til sidst kunne Casper Østergaard fra Ulfborg lade sig hylde som Danmarks bedste personvognsmekaniker. Han er i lære hos Nyholm Auto og går på Uddannelsescenter Holstebro.

- Det er megafedt at have vundet. Det var meget nervepirrende at være med i konkurrencen - der er mange mennesker over det hele, og der er virkelig meget pres på. Så det var helt uvirkeligt, da de råbte mit navn op, fortæller Casper Østergaard i en pressemeddelelse.

Det var statsminister Mette Frederiksen, der overrakte trofæer og uddelte håndtryk til vinderne.

Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Annonce
De 45 vindere ved DM i Skills. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Møbelpolstring

Også 28-årige Nanna Bang Møller-Jakobsen, der bor i Djeld, kunne gå på scenen og modtage pokal og diplom af statsministeren. Hun vandt i kategorien møbelpolstring.

- Det er jo en erkendelse af at man kan sit fag. Det er jeg meget stolt af - det er super fedt. Især fordi det er sidste gang, jeg kan være med til skills, da jeg skal til svendeprøve til sommer, siger Nanna Bang Møller-Jakobsen, der fejrede udmærkelsen med en middag på en sushi-restaurant i Solrød, før det igen mandag var tilbage til jobbet ved N-sign i Ikast.

DM i Skills, DM for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang om året. Der er mere end 300 deltagere fra 45 forskellige fag. Der er omkring 70.000 besøgende på de tre dag, hvor landets største uddannelsesevent varer.

Nanna Bang Møller-Jakobsen går på Skive College. Foto: Per Daugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce