Annonce
Holstebro

Mejrup Skole i top: Sådan klarer din skole sig

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix
Der er både en folkeskole i toppen og bunden af listen over de lokale skolers evne til at løfte elevernes karakterer.

Holstebro: Mejrup Skole er kommunens bedste skole, når det gælder om at løfte eleverne fagligt.

I gennemsnit har man her løftet elevernes karakterer med 0,7 point mere, end man skulle forvente ud fra elevernes socioøkonomiske baggrund, som Børne- og undervisningsministeriet beregner hvert år.

Det fremgår af en liste over Danmarks omkring 1.400 skolers undervisningseffekt, som den liberale tænketank Cepos udarbejder en gang om året, og som Berlingske offentliggør i dag.

I bunden af den lokale del af listen finder man også en folkeskole, Rolf Krake Skolen. Her har man en negativ undervisningseffekt på 0,6 - svarende til at eleverne får karakterer, der er lavere, end man skulle forvente.

Undervisningseffekten er et mål for, hvor meget de enkelte skoler er i stand til at gøre eleverne i afgangsklasserne fagligt dygtigere sammenlignet med, hvad man kunne forvente i forhold til deres forældres baggrund – blandt andet uddannelsesniveau, indkomst og beskæftigelse.

PLACERING - SKOLE - UNDERVISNINGSEFFEKT - SKOLETYPE

32 - Mejrup Skole - 0.7 - Folkeskole

71 - Orkesterefterskolen - 0.6 - Efterskole

71 - Vinderup Realskole - 0.6 - Friskole

170 - Balletskolen - 0.4 - Friskole

170 - Nørre Boulevard Skolen - 0.4 - Folkeskole

170 - Sønderlandsskolen - 0.4 - Folkeskole

373 - Staby Efterskole - 0.2 - Efterskole

373 - Tvis Skole Holstebro - 0.2 - Folkeskole

505 - Idrætsefterskolen Lægården - 0.1 - Efterskole

660 - Den Kristne Friskole i Holstebro - 0 - Friskole

660 - Ulfborg Skole - 0 - Folkeskole

825 - Rydhave Slots Efterskole - -0.1 - Efterskole

1145 - Husby Efterskole - -0.4 - Efterskole

1145 - Rolf Krake Skolen - -0.4 - Folkeskole

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce