Annonce
Håndbold

Mejrup lukker sit bedste damehold

Der er flere spillere, som har sagt farvel, end der er kommet nye til, og det har fået Mejrup-Hvam til at trække dameholdet i 2. division. Foto: Morten Stricker.
Mejrup-Hvam har taget konsekvensen af en spillerflugt og trukket sit hold i 2. division.

Mejrup: Mejrup-Hvam har trukket sit hold 2. divisionshold på damesiden.

Det sker, fordi en række spillere har forladt holdet, som allerede i sidste sæson skulle kæmpe for at få fyldt holdkortet.

- Der er nogen, der er taget ud at rejse, nogen har fået, eller skal have børn, og så er der nogen, der har forladt byen for at studere eller arbejde. Der er også dem, som har søgt et højere niveau, siger formand for Håndbold Mejrup-Hvam, Jesper Lindberg, når han bliver bedt om at opremse årsagerne til holdlukningen.

Spillerne er svære bare lige at erstatte på divisionsniveau, og derfor vurderede folkene i klubben, at det ikke længere kunne spare sig at have et divisionshold.

- Vi har nogle unge håbefulde spillere, som kunne overtage, men det ville simpelthen ødelægge deres lyst til håndbold, hvis de pludselig skulle spille på det niveau, siger Jesper Lindberg.

Det er dog ikke udelukkende på grund af de manglende spillere, at det nu er nået dertil, hvor holdet bliver trukket fra turneringen.

- Det er dyrt at have et hold i 2. division. Der er langt flere udgifter end til vores jyllandsseriehold (som fremover bliver klubbens bedste damehold, red), og det har også været en del af overvejelsen, siger Jesper Lindberg, som samtidig fortæller, at beslutningen har været undervejs "et stykke tid".

Annonce

Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med.

Jesper Lindberg, formand for Håndbold Mejrup-Hvam

Mindre elite

Fremover vil klubben satse på bredden og jyllandsserieholdet, som dog ikke må rykke op den første sæson som følge af, at 2. divisionsholdet har trukket sig.

Jesper Lindberg kalder det for en kedelig udvikling, men er samtidig fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for håndboldklubben.

- Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med, siger Jesper Lindberg.

Mejrup-Hvam har igennem adskillige år været områdets andetbedste damehåndboldhold efter TTH Holstebro. Sidste år var de tæt på at rykke op i 1. division, men tabte oprykningskampene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce