x
Annonce
Håndbold

Mejrup lukker sit bedste damehold

Der er flere spillere, som har sagt farvel, end der er kommet nye til, og det har fået Mejrup-Hvam til at trække dameholdet i 2. division. Foto: Morten Stricker.
Mejrup-Hvam har taget konsekvensen af en spillerflugt og trukket sit hold i 2. division.

Mejrup: Mejrup-Hvam har trukket sit hold 2. divisionshold på damesiden.

Det sker, fordi en række spillere har forladt holdet, som allerede i sidste sæson skulle kæmpe for at få fyldt holdkortet.

- Der er nogen, der er taget ud at rejse, nogen har fået, eller skal have børn, og så er der nogen, der har forladt byen for at studere eller arbejde. Der er også dem, som har søgt et højere niveau, siger formand for Håndbold Mejrup-Hvam, Jesper Lindberg, når han bliver bedt om at opremse årsagerne til holdlukningen.

Spillerne er svære bare lige at erstatte på divisionsniveau, og derfor vurderede folkene i klubben, at det ikke længere kunne spare sig at have et divisionshold.

- Vi har nogle unge håbefulde spillere, som kunne overtage, men det ville simpelthen ødelægge deres lyst til håndbold, hvis de pludselig skulle spille på det niveau, siger Jesper Lindberg.

Det er dog ikke udelukkende på grund af de manglende spillere, at det nu er nået dertil, hvor holdet bliver trukket fra turneringen.

- Det er dyrt at have et hold i 2. division. Der er langt flere udgifter end til vores jyllandsseriehold (som fremover bliver klubbens bedste damehold, red), og det har også været en del af overvejelsen, siger Jesper Lindberg, som samtidig fortæller, at beslutningen har været undervejs "et stykke tid".

Annonce

Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med.

Jesper Lindberg, formand for Håndbold Mejrup-Hvam

Mindre elite

Fremover vil klubben satse på bredden og jyllandsserieholdet, som dog ikke må rykke op den første sæson som følge af, at 2. divisionsholdet har trukket sig.

Jesper Lindberg kalder det for en kedelig udvikling, men er samtidig fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for håndboldklubben.

- Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med, siger Jesper Lindberg.

Mejrup-Hvam har igennem adskillige år været områdets andetbedste damehåndboldhold efter TTH Holstebro. Sidste år var de tæt på at rykke op i 1. division, men tabte oprykningskampene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce