Annonce
Håndbold

Mejrup lukker sit bedste damehold

Der er flere spillere, som har sagt farvel, end der er kommet nye til, og det har fået Mejrup-Hvam til at trække dameholdet i 2. division. Foto: Morten Stricker.
Mejrup-Hvam har taget konsekvensen af en spillerflugt og trukket sit hold i 2. division.

Mejrup: Mejrup-Hvam har trukket sit hold 2. divisionshold på damesiden.

Det sker, fordi en række spillere har forladt holdet, som allerede i sidste sæson skulle kæmpe for at få fyldt holdkortet.

- Der er nogen, der er taget ud at rejse, nogen har fået, eller skal have børn, og så er der nogen, der har forladt byen for at studere eller arbejde. Der er også dem, som har søgt et højere niveau, siger formand for Håndbold Mejrup-Hvam, Jesper Lindberg, når han bliver bedt om at opremse årsagerne til holdlukningen.

Spillerne er svære bare lige at erstatte på divisionsniveau, og derfor vurderede folkene i klubben, at det ikke længere kunne spare sig at have et divisionshold.

- Vi har nogle unge håbefulde spillere, som kunne overtage, men det ville simpelthen ødelægge deres lyst til håndbold, hvis de pludselig skulle spille på det niveau, siger Jesper Lindberg.

Det er dog ikke udelukkende på grund af de manglende spillere, at det nu er nået dertil, hvor holdet bliver trukket fra turneringen.

- Det er dyrt at have et hold i 2. division. Der er langt flere udgifter end til vores jyllandsseriehold (som fremover bliver klubbens bedste damehold, red), og det har også været en del af overvejelsen, siger Jesper Lindberg, som samtidig fortæller, at beslutningen har været undervejs "et stykke tid".

Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med.

Jesper Lindberg, formand for Håndbold Mejrup-Hvam

Mindre elite

Fremover vil klubben satse på bredden og jyllandsserieholdet, som dog ikke må rykke op den første sæson som følge af, at 2. divisionsholdet har trukket sig.

Jesper Lindberg kalder det for en kedelig udvikling, men er samtidig fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for håndboldklubben.

- Det er ikke så elitepræget, men det gør heller ikke noget. Nu får vi et rigtigt godt jyllandsseriehold, hvor nogle af de unge spillere også kan være med, siger Jesper Lindberg.

Mejrup-Hvam har igennem adskillige år været områdets andetbedste damehåndboldhold efter TTH Holstebro. Sidste år var de tæt på at rykke op i 1. division, men tabte oprykningskampene.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce