Annonce
Sport

Mejdal leverer lynhurtig oprykning

Mejdal-træner Frits Andersen og spillerne kan glæde sig over, at de igen er en del af 3. division. Arkivfoto: Morten Stricker

Mejdal-Halgaards 3. division damer er blevet tildelt en ledig plads i 3. division, så nedrykningen til jyllandsserien er slut.

Mejdal: Det var en meget stor skuffelse for Mejdal-Halgaards bedste damehold, da det i april stod klart, at holdet må en tur ned i jyllandsserien efter en stribe år med divisionsstatus.

Mejdal-træner Frits Andersen og hans spillere var igennem en sæson med mange knebne nederlag og uafgjorte kampe. Holdet måtte ud i ekstra kampe for at blive i 3. division. Men igen tabte Mejdal-Halgaard med den mindst mulige margin.

Men nu er der igen grund til smil i håndboldklubben.

Mandag fik klubbens formand, Jens Poulsen, en opringning fra Jysk Håndbold Forbunds kontor. Spørgsmålet var, om Mejdal var klar til at overtage en ledig plads i 3. division.

- Jeg ringede hurtigt til Frits Andersen, og vi var klar til at sige ja. Vi mener, at vi kan være med i 3. division. Vi har været igennem en sæson med mange små nederlag. Det er klart bedst, at rækkerne er fyldt op, og vi trækker os helt sikkert ikke, siger Jens Poulsen.

Målsætningen for den kommende sæson var at komme tilbage i 3. division. Men den del er allerede klaret, inden sæsonen går i gang. Nu gælder det om at holde pladsen i 3. division, hvor der igen er udsigt til flere lokalopgør.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce