Erhverv

Meget stor rift om elektrikere

Søndergaard ELs medarbejdere fik nye kolleger i 2018 i en branche, hvor der er meget få ledige. Foto: Morten Stricker
I Midtjylland er arbejdsløsheden for elektrikere på 0,62 procent. Søndergaard EL i Holstebro lykkedes alligevel med at ansætte syv nye elektrikere i efteråret.

Holstebro: Den generelle arbejdsløshed er nede på godt to procent i Holstebro og resten af Vestjylland.

En af de brancher, hvor det er meget svært at få en ny medarbejder er inden for elbranchen.

Tallene taler deres tydelige sprog.

I april var arbejdsløsheden blandt elektrikerne i Midtjylland nede på 0,62 procent, hvilket er det laveste i landet. Det samlede billede i Danmark er en arbejdsløshed på en procent.

Men det er ikke umuligt at finde en ny elektriker.

- Jeg ved godt, at det bliver italesat, at det nærmest er umuligt at ansætte en elektriker. Det er helt rigtigt, at der er godt gang i branchen, men det er ikke umuligt at finde en ledig elektriker, siger næstformanden for Dansk El-Forbund i Midtjylland, Peter Jensen.

Succes hos Søndergaard EL

Søndergaard EL i Holstebro er et konkret eksempel på, at det kan lade sig gøre at få nye medarbejdere. I efteråret ansatte firmaet seks-syv nye elektrikere.

- Det var en hård kamp, men det lykkedes at få folk, da vi havde rigtig mange opgaver i firmaet. Vi søgte først og fremmest efter folk på Facebook. Kendskabet til andre kolleger i branchen betyder også noget, når man skal have fat i nye folk. Det er klart, at elektrikerne har gode kort på hånden, når der skal forhandles løn og vilkår, siger EL-installatør Brian Søndergaard, der i 2018 gik fra 30 til 37 fuldtidsbeskæftigede i Søndergaard EL.

Overskuddet hos Søndergaard EL steg i 2018 med en million kroner, så det samlede overskud blev på knap to millioner kroner.

Hos Dansk El-Forbund glæder man sig over den rekordlave arbejdsløshed hos medlemmerne.

- Vi kan godt skaffe en ledig elektriker. Men vi kan ikke garantere, at et firma kan få fem ansatte med kort varsel. Heldigvis er elektrikere klar til at bevæge sig efter jobbet, hvis de bliver ledige. Der er også folk, der gerne vil skifte og prøve noget nyt. Vores medlemmer er ledige i kort tid, siger Peter Jensen, der oplyser, at forbundet kæmper med at skaffe praktikpladser og gøre faget attraktivt som muligt - også for piger, der ikke fylder meget på arbejdspladserne.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Tilbud til spædbørnsforældre lukker

Holstebro

Politikere forbarmer sig: Kirke får dispensation til byggeri, der gik galt

Kultur

Ekstra billetter sat til salg: Sting-koncert tæt på udsolgt

Fodbold

Humlums fodboldsøn skal stå i spidsen for norske pokalmestre

Lemvig

Trods fremgang til de konservative: Østerby beholder ordførerskaber

Holstebro For abonnenter

Slagteriet får ti millioner: Penge kunne være brugt bedre på børn eller ældre

Sport

Masser af ledige sæder: Tilskuerne svigter Dina

Kultur

Passionen for plader kan få Lars til at forsvinde

Annonce