Annonce
Vinderup

Medlemsflugt skal vendes, hvis legepladsen skal reddes

Arkivfoto
I Ejsing håber man, at flere vil bakke op om den beboerforening, der er tovholder på blandt andet at få den lokale legeplads renoveret.

Ejsing: De sætter juletræer op i byen. Afholder Skt. Hans fest. Forskønner byen og holder skovlegeplads og fitnessbane vedlige. Alligevel har antallet af medlemmer af Ejsing Beboerforening været faldende de sidste par år.

Nedgangen har været på 61 medlemmer fra 2017 til 2019.

- Jeg tror bare ikke, folk tænker over det, siger Sandie Stjernholm, formand for Ejsing Beboerforening.

Men tilmeldingen er vigtig - især hvis skovlegepladsen mellem Ejsing og Egebjerg skal vedligeholdes. Pladsen bruges af både den lokale skole, børnehave og dagplejere. Den er godt otte år gammel, og årene har slidt hårdt på den.

- Det træ, der er blevet brugt til at lave den, har ikke været det bedste, så træet er flere steder begyndt at rådne. Det betyder, at der er flere ting, der skal skiftes ud, siger Sandie Stjernholm, formand for Ejsing Beboerforening.

Udskiftningen vil løbe op i nærheden af 20-30.000 kroner. Og selvom beboerforeningen allerede har fået et tilskud fra kommunen, skal den selv stå for at skaffe resten.

- Så der er brug for medlemmerne, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce