Annonce
Struer

Medlemmerne vælter ind hos wakeboardklub: - Når du skal rykke dig, skal du gøre noget, der føles farligt

Selv om det er en wakeboardklub, bliver der også mulighed for at komme en tur på vandet i en badering, når der på søndag uddeles gratis prøveture i havnen i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Struer Wakeboardklub har oplevet lidt af en tilstrømning, når det kommer til nye medlemmer. Klubben kører nu på andet år, og drømmene er store.

Struer: Findes der noget bedre end at komme på vandet med et bræt under fødderne og et kabel foran sig, som altså bare trækker igennem?

Nej, i hvert fald ikke hvis du spørger 30-årige Simone Lundsgaard fra Holstebro, som ud over på lyntid at være blevet wakeboard-entusiast er kasserer i Struer Wakeboardklub.

En forening, som så dagens lys i 2020 i kølvandet på, at kabelbanen, Cable Fun, blev åbnet og taget i brug i Struer Havn.

Annonce

- Vi lejer os ind hos Cable Fun og bruger faciliteterne, forklarer Simone Lundsgaard, som også er frivillig hos netop Cable Fun.

- Vi vil med Struer Wakeboardklub rigtig gerne skabe en klub og en forening, hvor folk kan betale et kontingent og komme, ligesom når man spiller fodbold eller håndbold.


Vi kan glæde os over de små ting hele vejen igennem. Det er det, der er fedt. Man jubler for hinanden hernede, når man rykker sig.

Simone Lundsgaard, kasserer, Struer Wakeboardklub


Simone Lundsgaard startede selv på kablet, som det hedder i de kredse, i 2020, og vidste på daværende tidspunkt slet ikke, at der også var en forening.

- Det er nærmest blevet mit andet hjem, og jeg fik lyst til at gå ind i foreningen, fordi, jeg synes, det er fedt, at det også kan blive dyrket som en sportsgren.

Fedt på vandet

At Simone Lundsgaard på kort tid er blevet bidt af wakeboardsporten, skyldes flere ting.

- Jeg blev først frivillig (hos Cable Fun, red.) og så begyndte jeg at stå på wakeboard. Det var i 2020. Det var første gang, jeg prøvede det, fortæller hun:

- Det er fedt at være på vandet. Der er en holdspirit, hvor vi hepper på hinanden, og der er ikke så meget konkurrence i det, med mindre man vælger at stille op til det.

Dermed langt fra sagt, at man ikke arbejder mod et mål.

Således ser det ud, når man stryger af sted på et wakeboard på en solbeskinnet dag. Foto: Johan Gadegaard

- Det, der differentierer sig med det her, er, at tit er du på et hold. Du er der for at vinde. Man går mod et mål. Det gør man også her, men det er dit eget mål, siger Simone Lundsgaard:

- Jeg gider personligt ikke konkurrence. Der bliver for meget pres på, så jeg står kun for at blive bedre, og så alt det sociale hernede.

Annonce

Jubler for hinanden

Fællesskab er ifølge den 30-årige kasserer, som til daglig har et kontorjob, hvor der bliver arbejdet med pension, et nøgleord.

- Vi kan glæde os over de små ting hele vejen igennem. Det er det, der er fedt. Man jubler for hinanden hernede, når man rykker sig, fortæller Simone Lundsgaard:

- Og så får man clearet hovedet, når man kommer i vandet, og ja, det er en stram dragt, der skal på, men det vænner man sig til. Efterhånden kan man godt lide det.

Luft skal der til, når man som Simone Lundsgaard her vil være kasserer i Struer Wakeboardklub. Foto: Johan Gadegaard

Motion får man også med i pakken. Man er faktisk øm i hele kroppen i starten.

- Man bruger hele kroppen, siger Simone Lundsgaard, som stadig kan blive øm.

- Hvis man gerne vil rykke sig, skal man kunne tage nogle knubs. Eller rettere sagt, man skal turde kaste sig ud i det, og tit finder man ud af, at det ikke gør så ondt, tilføjer hun:

- Når du skal rykke dig, skal du gøre noget, der føles farligt, så der er rigtig meget mentalt i det også.

Annonce

Drøn på kablet

Kigger kasseren lidt i medlemskartoteket, viser tallene med al tydelighed, at Struer Wakeboardklub er et fællesskab på vej frem.

- Sidste år var der 30 medlemmer med de frivillige. I år er der 70, og vi er kun halvvejs i sæsonen. Det er megafedt, siger Simone Lundsgaard:

- Vi startede med kun at køre mandag. Nu har vi også onsdag med, fordi der er kommet så mange medlemmer.

Alderen på medlemmerne spænder helt fra 8 år til den anden side af 50.

- Det er meget spredt, og vi har forældre og deres børn, som står sammen, fortæller Simone Lundsgaard, som gerne indrømmer, at de i klubben allerede nu drømmer om at kabel mere.

Ellers måske en stor bane, hvor der kan være fem til otte personer på ad gangen.

- Vi er ved at være der nu, hvor der er godt drøn på kablet, siger hun med henvisning til de flere og flere medlemmer, der kommer så langt væk fra som Skive, Holstebro og Aalborg.

- Det, jeg går ind til det her med, er at få det kørt op som en sportsgren ligesom fodbold og håndbold, hvor man også kan konkurrere og for eksempel lave klubmesterskaber.

Har man nu fået mod på at prøve kræfter med det der wakeboarding, så er muligheden der søndag, hvor Struer Wakeboardklub giver en gratis prøvetur mellem 10 og 18.


Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce