Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Medlemmerne af motorcykelklubben Four Roses har fået held til at sælge deres gamle klubhus. Nu skal der renoveres på det nye, der ligger anderledes attraktivt for klubbens medlemmer. Foto: Jan Briks
Motorcykelklubben Four Roses fra Vemb får nu nyt klubhus. Og det har været tiltrængt, for klubben har været hårdt presset af især en lukket baneoverskæring.

Vemb: Der bliver drukket øl, sparket dæk og fortalt røverhistorier en masse, når medlemmerne af motorcykelklubben Four Roses mødes. Klubben blev startet i 1977 og har lige siden været et fristed for lokalområdets benzinentusiaster.

For at have et sted at mødes byggede klubben i 2006 et klubhus ved en nedreven landejendom uden for Vemb. Og i en årrække gik det godt for klubben, der med nyt klubhus steg i antallet af medlemmer til 52. Men i 2017 blev der slået skår i glæden, da man fra statens side valgte at lukke baneoverskæringen - 150 meter fra klubhuset. Det betød, at de 150 meters grusvej, der før var hen til klubhuset, nu blev til en 1,9 kilometer lang omvej - på grusvej.

- Vi er 45 medlemmer nu. Så vi har mistet syv. Det er ikke kun på grund af grusvejen. Men den bærer en del af skylden - det har flere af de nu tidligere medlemmer sagt, siger Gert Ørskov Jensen, formand for klubben.

Han fortæller, at baneoverskæringens lukning i snart halvandet år nu, ligeledes har betydet, at færre medlemmer dukker op til klubaftenerne, der afholdes to gange i ugen.

- Det giver jo stenslag at køre på grusvej, og flere har oplevet at få punkteret deres dæk af vejens sten. Og er det bare det mindste fugtigt i vejret, eller har det været tørt længe, så er der flere af medlemmerne, der ikke dukker op, siger han.

Klubben har købt den nedlagte renovationsplads i Vemb og er igang med at renovere hallen på stedet, der skal blive nyt klubhus. Foto: Jan Briks

Få gamle medlemmer tilbage

Men nu er der lys for enden af tunnellen for klubben, der i foråret satte deres klubhus til salg. For det er lykkes klubben at finde en køber til stedet. I mellemtiden har klubben købt grunden ved den gamle genbrugsplads i Vemb, hvor de for lidt over en måned siden begyndte at renovere den lagerbygning, der er på stedet til nyt klubhus:

- Der er en 200 kvadratmeter hal på grunden, så vi skal ikke ud og bruge penge på mursten - vi skal bare renovere. Og der er asfalt hele vejen op til klubhuset, så det bliver godt, siger Gert Ørskov Jensen om det nye klubhus, som et par stykker af medlemmerne, der arbejder i håndværksfag til dagligt, er begyndt at arbejde på.

- Det er selvfølgelig lidt vemodigt, at vi har måttet sælge det gamle klubhus, der jo næsten var helt nyt, men jeg tror, at det her kan få nogle af de gamle medlemmer tilbage til klubben, siger han.

Fik afslag fra kommunen

Tidligere har klubben fået hjælp fra daværende Ulfborg-Vemb kommune til en kommunegaranti - således, at kommunen kautionerer for banklånet til bygningerne, hvis klubben skulle blive opløst. I forbindelse med flytningen søgte man på ny om en lignende ordning. Men uden held.

- Det kunne ikke lade sig gøre, sagde kommunen. Vi fik afslag. Og så måtte vi selv ud og finde tre kautionister. Det er vi skuffede over, at kommunen ikke vil hjælpe med, når vi nu har kunnet få kommunegaranti tidligere, siger Gert Ørskov Jensen.

Ifølge vicekommunaldirektør Claus Brandt, er der dog ikke noget, kommunen kan stille op:

- Jeg skal ikke kunne sige hvordan reglerne var, da de fik garantien i sin tid. Men reglerne er sådan i dag, så de kan ikke få sådan en garanti. Det er der ikke ikke lovhjemmel til, siger han.

Præcist hvornår medlemmernes nye klubhus står færdigt, har man endnu ingen tidshorisont for i klubben.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce