Annonce
Holstebro

Medlemmer er vilde med udendørs træning - også i minusgrader

Medlemmerne af crossfitcentret kan træne en time ad gangen. Når den er gået, skal der gives plads til et nyt hold medlemmer. Som følge af retningslinjerne må der kun være fem i det midlertidige træningscenter ad gangen. Foto: Morten Stricker
Temperaturen er krøbet under frysepunktet, men det afskrækker ikke medlemmerne af Crossfit Lageret. Her kan man træne udendørs, og det bliver flittigt brugt, selvom det for nogen ellers var fristende at blive under den varme dyne.

Holstebro: Musikken er høj. Det samme er humøret og pulsen. Der er frost på bilerne og is på asfalten foran det midlertidige træningscenter ved Crossfit Lageret.

På grund af coronarestriktionerne er de tunge vægte, træningsmåtter og sjippetov blevet flyttet ud i kulden. Og det bliver benyttet.

Lørdag formiddag er det fire drenge, der er trukket i træningstøjet, som i dag indebærer hue og handsker. Det er minusgrader, og drengene medgiver, at det ellers var lokkende at blive under den varme dyne i morges. Men nu havde de booket en times træning, og så måtte de ud i kulden.

- Jeg kan ikke undvære træningen, så det var bare med at komme afsted. Og da vi havde været i gang i ti minutter, tænkte jeg ikke over, at det var koldt. Det var faktisk bare dejligt med den friske luft, siger 17-årige Kasper Høgh.

Drengene er gode venner, og de hepper på hinanden og motiverer til lige at give den en ekstra skalle. De er alle bidt af at styrketræne, og når nu mulighederne for at gøre den slags indenfor i varme lokaler er sat på pause, kan de glæde sig over, at Crossfit Lageret har tilbudt medlemmerne en udendørs løsning.

- Vi kunne godt have lavet noget træning derhjemme, men det er bare ikke det samme. Her kan vi motivere hinanden og bruge centrets udstyr, så det er fedt, at vi har den her mulighed, siger 18-årige Christian Jørgensen.

Annonce

Nye medlemmer

Klokken nærmer sig ti, og drengenes time er ved at være ovre. De er alle fristede af en runde mere med vægtene, men der er ikke noget at gøre. De er nødt til at indstille for i dag, for der kommer en ny gruppe, der heller ikke kan undvære træningen, og som har booket den næste time.


Bliver det koldere, må vi bare træne lidt hårdere, så vi holder varmen

Kasper Høgh


Sådan bliver det ved det meste af dagen. Har man trang til styrketræning, og ser man stort på frostvejret, kan man booke sig ind på en time hele døgnet rundt.

- Vi har sådan set åbent 24 timer i døgnet, og der er nogen, der benytter udstyret, fra klokken syv om morgenen til ni om aftenen mere eller mindre alle dage, siger Mikael Nissen, der er medejer af centret.

Hat og handsker var en vigtig del af lørdagens træningstøj. Ifølge DMI var temperaturen nede på minus syv grader lørdag formiddag. Foto: Morten Stricker

Crossfit Lageret brugte samme opskrift, da landet var lukket ned i foråret. Dengang indbød vejret i højere grad til at trække udenfor, når der skulle trænes, men vintervejret har ikke været nogen hindring. Tilbuddet om udendørs træning har i høj grad været en succes.

- Vi har fået cirka 30 nye medlemmer under den her nedlukning, hvor de fleste er kommet fra andre træningscentre, der har lukket. Selvom det er koldt, har de bare haft brug for at træne, siger Mikael Nissen.

De fire drenge er da også sikre på, at lørdag ikke bliver sidste gang, de har trænet udendørs. Selvom de alle glæder sig til og håber på snart at kunne trække ind i varmen, skal der mere end lidt minusgrader til at afholde dem fra at træne.

- Det skal der helt sikkert, og bliver det koldere, må vi bare træne lidt hårdere, så vi holder varmen, siger Kasper Høgh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Holstebro

Anholdt for skrottyveri

Annonce