Annonce
Struer

Medborgerhuset i Linde når milepæl - nyt projekt banker på

Udvendigt har medborgerhuset fået et nyt udtryk med nye vinduer og døre. Foto: Steffan Skov
Coronalukningen er i Linde blevet brugt til en omfattende indvendig renovering af medborgerhuset
Annonce

Linde: Første del af arbejdet med at gøre Linde Medborgerhus energimæssigt grønt er nu, trods corona og en ny dryppende udfordring, sikkert i hus.

Så meget, at de nyrenoverede lokaler har kunnet være ramme om det første private selskab, et sølvbryllup med 50 gæster.

Dermed er en samlet bevilling på i underkanten af 240.000 kroner fra Struer Kommune og LAG Struer-Holstebro (Lokal Aktions Gruppe, red.) blevet brugt til at erstatte det gamle oliefyr med moderne varmepumper, fjerne alle radiatorer, skifte toiletter ud, ny energibesparende belysning og nye vinduer.

Det er da også en yderst tilfreds bestyrelse for medborgerhuset, der kan gøre status efter et projekt, der foregik i skyggen af corona.

- Det var både godt og skidt, at samfundet blev lukket ned stort set, da vi gik i gang med renoveringen. Skidt, fordi det satte grænser for, hvor mange der måtte arbejde ad gangen, og godt, fordi der var tid til at gøre tingene ordentligt, siger formand Johannes Stougaard.

Han vil på bestyrelsens vegne gerne takke de, der har hjulpet.

- Uden alle de frivillige var vi ikke nået i mål, siger Johannes Stougaard.

Undervejs har også Gravgaards Malerfirma i Struer og JK Bjerre Storkøkken Service i Holstebro  sponseret med materialer og rabatter.

Annonce

Projekt Nyt Tag

Da arbejdet stod færdigt, meldte der sig en ny udfordring, da et voldsomt regnvejr afslørede, at medborgerhusets tag ikke er i alt for god form. Faktisk slet ikke.

- Det er selvfølgelig en streg i regningen, men nu har vi i det mindste et mål for næste etape i processen med at skabe et grønt og helt nyrenoveret hus, siger Johannes Stougaard.


Uden alle de frivillige var vi ikke nået i mål.

Johannes Stougaard, Linde Medborgerhus


Bestyrelsen anslår, at et nyt tag vil løbe op i 130.000 kroner og er så småt trukket i arbejdstøjet for at rejse lokale penge til formålet.

Der er allerede flere private, der har doneret penge til udskiftningen af taget. Men der er lang vej endnu, og bestyrelsen håber på, at flere vil tilgodese projektet økonomisk.

Da coronaen slog til, betød det også aflysning af koncerten med Erik Grip tilbage i marts. Den koncert er siden udskudt til senere på efteråret.

I stedet er det duoen Bent Bro og Søn, der 19. august åbner bestyrelsens arrangementer i det nyrenoverede hus.

Der blev sat 100 billetter til salg til koncerten, og en time efter, at billetterne blev sat til salg på medborgerhusets nye Facebookside for Linde og Omegns Medborgerhus, var tæt ved halvdelen solgt, oplyser Johannes Stougaard.

Håbet er, at endnu flere private mærkedage og arrangementer vil fylde det "nye" medborgerhus, der står klar til udlejning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce