Annonce
Lemvig

Del af vej skyllet væk: Uvejr har skabt problemer flere steder

Der faldt op mod 35 millimeter regn på en halv time under tordenvejret. Arkivfoto
Nogle steder faldt der op mod 35 millimeter regn på en halv time

Lemvig: Medarbejderne ved Lemvig Kommunes Vej- og Parkafdeling fik torsdag morgen ekstra travlt oven på det voldsomme uvejr onsdag aften. Da faldt der i nogle områder 35 millimeter regn på en halv time, og det skabte problemer med et par vejområder.

- Vi skal blandt andet ud og se på Præstevej i Houe, hvor en del af vejen angiveligt er skyllet bort, siger vejformand Ivan Møller Sørensen.

Afdelingen har også fået melding om problemer på Sønderbyvej i Tørring, grus er skyllet ud på vejen. Samme problem har man på Østergade i Lemvig, hvor sand er ført med vandet ned af bakkerne og blandt andet har fyldt nogle riste op, som nu skal renses. Endelig er der et problem på Vestergade i Lemvig, hvor to kloakbrønde ikke var i stand til at følge med vandpresset. Derfor er sandet skyllet væk omkring brøndene, hvilket Lemvig Vand og Spildevand nu skal undersøge nærmere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce