x
Annonce
Sport

Medaljerne regnede ned over unge atletiktalenter

Her ses Hannah Sigala på øverste trin, efter at have fået overrakt en guldmedalje i kuglestød. Privatfoto
Athletikklubben Holstebros unge atleter var i weekenden blandt deltagerne både ved de vestdanske mesterskaber og et internationalt stævne i Malmø. Og ingen af stederne nøjedes de lokale talenter med at kigge på.

Aarhus/Malmø: Målt på antallet af medlemmer er Athletikklubben Holstebro ikke en af områdets største sportsklubber, men det kan man ikke se på resultatlisterne.

De unge talenter i klubben har tidligere taget godt for sig af medaljerne ved de nationale og regionale mesterskaber, og det gjorde de også igen i denne weekend. Ved de vestdanske mesterskaber indendørs for ungdom i Aarhus lød klubbens samlede medaljehøst således på syv medaljer, heraf fem af guld.

Hannah Sigala debuterede ved mesterskabsstævnet i gruppen piger 12 år med en guldmedalje i kuglestød med et stød på 9,10 meter, ligesom hun med et spring på 4,23 meter sprang sig til sølv i længdespring.

Hos drenge 15 år kunne Emil Henriksen rejse hjem til Holstebro med hele tre medaljer om halsen. I kuglestød tog han guld med sit stød på 12,33 meter, ligesom det også blev til en guldmedalje i 60 meter sprint med en finaletid på 7,69 sekunder. I længdespring måtte Emil Henriksen nøjes med andenpladsen trods et flot spring på 5,37 meter. Han blev nemlig overgået af klubkammeraten David Sigala, der tog guldet med et spring på 5,89 meter.

David Sigala vandt også guld i højdespringkonkurrencen med et spring på 1,86 meter.

Annonce

Storebror kunne også

Hvis man på forhånd havde været i tvivl om, at de to Sigala-søskende var nogen man skulle holde øje med, kunne man bare have kigget på forrige weekend for at få et forvarsel om, at de har gode gener i Familien Sigala.

Vestdanske mesterskaber afholdes nemlig ikke samtidigt for alle aldersklasser og i weekenden før denne var det Samuel Sigala, storebror til Hannah og David, der var i aktion på atletikbanen i Skive. Her vandt han guldet for drenge 17 år på 1500 meteren med tiden 4.11.90 minutter - en forbedring af den seniorklubrekord, Samuel satte sidste år, med over tre sekunder.

I Malmø deltog Amanda Sondrup Henriques i weekenden i det internatinoale ungdomsatletikstævne PallasSpelen, hvor de allerbedste atleter fra de nordiske lande kæmper mod hinanden. Amanda, der i år deltager i gruppen piger 16 år, løb lørdag en andenplads hjem i det indledende heat på 200 meteren med en tid på 25,90 sekunder. Den forbedrede hun søndag, da hun blev nummer fire med tiden 25.87 sekunder, som er ny klubrekord.

Forinden dette løb havde Amanda løbet sin favorit-disciplin, 60 meter hæk og deltaget i to finaler indenfor 10 minutter i hver sin aldersklasse. Bedste tid var 8,83 sekunder, en ny personlig rekord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce