Annonce
Holstebro

Med dartpile leges hovedregningen ind

Kim Thomassen (med ryggen til fotografen, red.) er en af Jyden Dartklubs frivillige, som gerne investerer sin fritid i at tage imod skolebørn. Foto: Morten Stricker
Regnestykkerne glider lettere ned, når de kan laves med dartpile, langt væk fra klasselokalet.

Holstebro: Der står tre-fire spillere for hver skive. Nogle af dem kan knapt nok nå op og med det hvide skolekridt notere på den grønne tavle, hvor mange point deres tre pile har indbragt dem.

De fleste har aldrig nogensinde været i en dartklub før. En af drengene har prøvet at spille dart i et sommerhus, en anden af dem har noteret sig, at de har en dartskive hængende på det kontor, hvor hans far arbejder.

Men uanset rutine, så bliver der gået til den. Annika Vestergård lægger hårdt ud med en triple 17 + 20 + 12. Hun slår resten af 6.c, som denne mandag er hoppet i regntøjet og er cyklet fra Rolf Krake Skolen og ud til Jyden Dartklubs lokaler på Mads Bjerres Vej.

- Det er sjovt, og dem jeg er på hold med er ikke nogen, jeg er så meget sammen med til daglig, fortæller pigen.

Fokus. Koncentration. Og så afsted med pilen. Ifølge kendere handler det om at slappe af i kroppen. Foto: Morten Stricker

Bryder hjernen

Men det er ikke bare hygge. Det er også lærerigt på en anden måde end traditionel klasseundervisning, fortæller Jens Oli Jespersen, der både er næstformand i klubben og matematiklærer.

- De bryder virkelig deres hjerner, men uden at tænke over det. Havde de fået de samme og mange regnestykker på klassen, ville de synes, at det var til at kaste op over. Men når de kan bruge matematikken her og nu, giver det mening og sparker virkelig til noget, oplever Jens Oli Jespersen.

Det kræver lidt øvelse at forstå regnereglerne i dartspillet. For hvor mange point skal der lige lægges til, når pilen rammer bullseye, double- eller tripler-ingen? Klubrekorden er seks pile for at nå fra 301 til 0. Skoleeleverne bruger pænt mange flere og en hel klokketime, og imens stiller dartklubben frivillige til rådighed. De holder øje med, at ingen kaster med pile, før alle medspillere er ude af skudlinjen. De viser, hvordan man skal stå og holde på pilen. De hjælper sågar med regne-fif.

- Hvis du skal trække 19 point fra, så prøv at tag det nærmeste runde tal - 20 - og læg så ét til bagefter. Det er meget nemmere at regne med runde tal, foreslår Michael Jensen, en af klubbens licensspillere.

Annonce

Fra 7 til 53

Jyden Dartklkub er på de seneste syv år gået fra syv til 53 medlemmer. Det er fjerde sæson, Jyden åbner døren for kommunens skolebørn.

- Det startede med, at vi i bestyrelsen drøftede, hvordan vi kunne få nogle flere juniorer. Vi mangler ungdomsspillere, og så kom ideen op med, at det ikke var så dumt at få solgt det rent hovedregningsmæssige i dartspillet til matematiklærerne, fortæller Jens Oli Jespersen, der tog kontakten direkte via Skoleintra.

Stort set alle folkeskoler har benyttet sig af tilbuddet.

Addere. Multiplicere... Med dartspillet leges hovedregningen ind - uden at eleverne i grunden tænker over det. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce