Annonce
Fodbold

Med 66-årig ved roret: Struer-Humlum tog første skridt ud af mørket

Per Skelkjær kan løfte armene efter Struer-Humlums sæsonpremiere mod FodboldHoldet Herning. Sejren på 3-1 kan måske kickstarte en længeventet god sæson. Foto: Morten Stricker
Efter to nedrykninger i streg er Per Skelkjær trådt til med en mission om at føre Struer-Humlum op i serierækkerne. Mandag aften vandt holdet stensikkert med 3-1 over FodboldHoldet Herning, der ellers har set faretruende ud i serie 4.

Herning: Normalt opfordrer den erfarne træner, Per Skelkjær, gerne sine spillere til at presse sine modstandere fra første fløjt, men mandag stod spillerne fra Struer-Humlum afventende på banen.

Modstanderne var nemlig ingen ringere end FodboldHoldet Herning, som til sin sæsonpremiere havde vundet med hele 11-0 over Vridsted IF.

Der gik dog ikke længe, før gæsternes frygt for en mulig afklapsning var aftaget. I kontraspillet gjorde Struer-Humlum nemlig ondt på herningenserne, og efter blot tre minutters spil hamrede Tobias Hove bolden på overliggeren.

En halv time senere bar omstillingerne for alvor frugt, da Marc Hviid sendte bolden i netmaskerne. Få minutter efter udbyggede Martin Jensen føringen til 2-0. I anden halvleg fik værterne reduceret, inden Jacob Graugaard cementerede premiere-sejren til udeholdet med en frisparksscoring.

De tre point luner i klubben, som skal finde sig selv efter to nedrykninger i de to seneste sæsoner.

- Sejren giver bedre humør blandt spillerne, og alting bliver bare lidt nemmere som træner, når man får point med det samme, siger den debuterende træner, Per Skelkjær.

Annonce

Kampen i tal

FodboldHoldet Herning - Struer-Humlum 1-3 (0-2)

Fodbold, serie 4

Mål: 0-1 Marc Hviid (31.) 0-2 Martin Jensen (34.) 1-2 (65.) 1-3 Jacob Graugaard (80.)

Kynisme og hårdt arbejde

Træneren, som er født og opvokset i Struer, har et stort ønske om at tage elevatorturen op gennem serierækkerne sammen med mandskabet.

Drømmen kan kun blive til virkelighed, hvis fodboldherrerne fra Struer-Humlum brænder for projektet og beholder begge ben plantet på jorden.

Hver eneste kamp kræver derfor fokus, understreger Per Skelkjær.

- Ting tager tid, og der skal arbejdes hårdt. Jeg har et indtryk af, at mine 16 til 18 spillere er villige til at kæmpe for det. Så skal hovedet bare holdes koldt, for det handler jo altid om at fokusere på næste kamp - også efter en sejr, fortæller han.

Men oprykning i sig selv er ikke nødvendigvis en succes i sig selv. Spillerne skal være klar til at løfte opgaven i samlet flok.

- Det hjælper ikke, at man bare har et hold, der kan rykke op. Det handler om at skabe et sammenspillet hold, som også kan blive deroppe, siger cheftræneren.

Unge byder sig til

Chefen på sidelinjen håber, at mandagens resultat også kan motivere spillerne, som i juni igen måtte se en nedrykning i øjnene. For to måneder siden led de et stort nederlag til de lokale rivaler fra Linde Boldklub, der i stedet overtog pladsen i serie 3.

Optimismen lader dog til at spire på ny. Spændende, unge spillere tiltrækker opmærksomhed.

- Jeg har fem til seks spillere på bare 18 år, som kan presse på og få spilletid. Det skaber en konkurrence, som, jeg tror, kan gavne alle, siger Per Skelkjær.

Desuden ser det ud til, at fusionsklubben på længere sigt kan drage fordel af Struers dygtige U17-spillere, der til dagligt spiller i Liga 3.

- Måske kan nogle af dem endda få chancen efter næste sommer, lyder det fra træneren.

Struer-Humlum var desuden ikke det eneste lokale hold, der jublede efter en sejr i denne runde. Andetsteds vandt oprykkerne fra Lemvig GF overraskende med hele 6-1 over Borbjerg GU søndag eftermiddag.

Andre lokale resultater fra runden

Herrer, jyllandsserien

Hobro IK - Holstebro B 4-1 (3-1)

Mål: 0-1 Andreas Appel (13.) 1-1 (18.) 2-1 (32.) 3-1 (44.) 4-1 (90.)

Herrer, serie 2

Vinderup IK - Højslev Station IF 4-3 (1-2)

Mål: 0-1 (9.) 0-2 (22.) 1-2 René Skodborg Nielsen (41.) 1-3 (58.) 2-3 Dan Stisen str. (68.) 3-3 Kristian Kalnins (69.) 4-3 Kristian Kalnins (76.)

Borbjerg GU - Lemvig GF 1-6 (1-5)

Mål: 0-1 Rasmus Mikkelsen (14.) 0-2 Malthe Krarup (26.) 0-3 Rasmus Mikkelsen (28.) 1-3 Peter Gramstrup Lauridsen (35.) 1-4 Jonas Kruse (40.) 1-5 Jeppe Munksgaard Nygaard (41.) 1-6 Rasmus Mikkelsen (90.)

SHN/Ulfborg - Nordvestmors BK 1-1

Kvinder, jyllandsserien

Mejrup GU - IF Lyseng 1-3 (1-0)

Mål: 1-0 Maja Elkjær (13.) 1-1 (58.) 1-2 (66.) 1-3 (82.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce