Annonce
HB

Matias skifter 1. division ud med HB

Matias Fjeldal Olesen skifter fra Thisted til Holstebro Boldklub, der har fundet et civilt arbejde til forsvarsspilleren hos Eiler Thomsen. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub har lavet en aftale med 28-årige Matias Fjeldal Olsen, der går direkte fra at have spillet 1. division til Danmarksserien.

Holstebro: Normalt ser man ikke en spiller i sin bedste alder, der går direkte fra at have startet inde i 22 af sæsonens første 23 kampe i 1. division, inden en skade sendte ham på bænken, skifte til en amatørklub i Danmarksserien.

Men det er lige præcis det skifte, 28-årige Matias Fjeldal Olsen har valgt at tage. Forsvarsspilleren, der dækker begge backs, skifter nemlig fra Thisteds 1. divisionsnedrykkere til Holstebro Boldklub.

- For at være helt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvad det er jeg går ind til. Jeg kender ikke de hold, vi skal møde, og I HB kender jeg kun Kim Kristensen og Andreas Kiilerich, men jeg kan da forstå, på dem jeg taler med, at det er et talentfuldt hold, og planen er at vi skal rykke op i 2. division, fortæller Matias Fjeldal Olesen.

Forsvarsspilleren kommer oprindeligt fra Gimsing, men flyttede som 14-årig fra byen for at spille ungdomsfodbold hos FC Midtjylland, som han blev danmarksmester med i U17-ligaen. Siden har karrieren ført ham forbi både Vejle, Skive, Herning Fremad, Thisted og de to norske klubber Förde og Arendal.

Annonce

For at være helt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvad det er jeg går ind til. Jeg kender ikke de hold, vi skal møde, og I HB kender jeg kun Kim Kristensen og Andreas Kiilerich, men jeg kan da forstå på dem jeg taler med, at det er et talentfuldt hold og planen er at vi skal rykke op i 2. division.

Matias Fjeldal Olesen, ny spiller i Holstebro Boldklub.

Nej til udlandet

Skiftet til Holstebro Boldklub er ikke kun et skridt to rækker ned, det er også skridtet fra professionel fodbold til amatørfodbold.

- Jeg kunne godt have fortsat i 1. division, men så kunne jeg ikke få det økonomiske til at hænge sammen. Der var også muligheder for at tage til enten Island eller Norge, hvor pengene er bedre, men jeg ville ikke rejse væk fra min søn og min kæreste. Havde jeg ikke fået børn, så var jeg nok rejst ud igen, men siden jeg var i Norge, har jeg bare fået nogle andre prioriteter, forklarer Matias Fjeldal Olsen, der privat er bosat i Ikast med kæresten og sønnen på tre et halvt år.

Eftersom Holstebro Boldklub ikke spiller i divisionerne, kan man ikke skrive kontrakter og udbetale løn til spillere. Men sammen med et par af klubbens sponsorer er det lykkedes at sammenstrikken en model, der får enderne til at hænge sammen.

Tang Biler hjælper med kørslen til og fra træning, mens Eiler Thomsen har ansat fodboldspilleren i et job i produktionen.

- Det er Eiler, brødrene Tang, HC (sportschef i HB, red.) og Kim, der har fået ender til at hænge sammen. Samtidigt er klubben indforstået med, at jeg planlægger at begynde på pilotuddannelsen til februar og vil lade mig kombinere det med at spille fodbold i HB, fortæller Matias Fjeldal Olsen.

En højere hylde

For cheftræner Kim Kristensen er det lidt af en drømmespiller at få ind i truppen, og derfor var han heller aldrig i tvivl, da muligheden bød sig for at kunne hente Matias Fjeldal Olsen til klubben.

- Han er bare en rigtig god spiller, og jeg har også snakket med Bo (Thomsen, red.) i Thisted om ham, og han roste ham også virkeligt meget, fortæller Kim Kristensen.

I hans øjne kommer holdets nye back fra så høj en hylde, at man ikke kunne have sagt nej tak, selv hvis man ikke stod og manglede en back til næste sæson.

Det gør man så faktisk, da Jakob Clausen skal ud og rejse med sin kæreste, og derfor ikke står til rådighed en stor del af foråret. Men det ændrer ikke pointen i, at HB ikke kunne sige nej.

- Nu skal han selvfølgelig ud og bevise det, men som jeg ser det, er han over det niveau, vi normalt kan hente spillere fra, siger Kim Kristensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Annonce