HB

Matias skifter 1. division ud med HB

Matias Fjeldal Olesen skifter fra Thisted til Holstebro Boldklub, der har fundet et civilt arbejde til forsvarsspilleren hos Eiler Thomsen. Foto: Morten Strægaard
Holstebro Boldklub har lavet en aftale med 28-årige Matias Fjeldal Olsen, der går direkte fra at have spillet 1. division til Danmarksserien.

Holstebro: Normalt ser man ikke en spiller i sin bedste alder, der går direkte fra at have startet inde i 22 af sæsonens første 23 kampe i 1. division, inden en skade sendte ham på bænken, skifte til en amatørklub i Danmarksserien.

Men det er lige præcis det skifte, 28-årige Matias Fjeldal Olsen har valgt at tage. Forsvarsspilleren, der dækker begge backs, skifter nemlig fra Thisteds 1. divisionsnedrykkere til Holstebro Boldklub.

- For at være helt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvad det er jeg går ind til. Jeg kender ikke de hold, vi skal møde, og I HB kender jeg kun Kim Kristensen og Andreas Kiilerich, men jeg kan da forstå, på dem jeg taler med, at det er et talentfuldt hold, og planen er at vi skal rykke op i 2. division, fortæller Matias Fjeldal Olesen.

Forsvarsspilleren kommer oprindeligt fra Gimsing, men flyttede som 14-årig fra byen for at spille ungdomsfodbold hos FC Midtjylland, som han blev danmarksmester med i U17-ligaen. Siden har karrieren ført ham forbi både Vejle, Skive, Herning Fremad, Thisted og de to norske klubber Förde og Arendal.

For at være helt ærlig, så ved jeg ikke helt, hvad det er jeg går ind til. Jeg kender ikke de hold, vi skal møde, og I HB kender jeg kun Kim Kristensen og Andreas Kiilerich, men jeg kan da forstå på dem jeg taler med, at det er et talentfuldt hold og planen er at vi skal rykke op i 2. division.

Matias Fjeldal Olesen, ny spiller i Holstebro Boldklub.

Nej til udlandet

Skiftet til Holstebro Boldklub er ikke kun et skridt to rækker ned, det er også skridtet fra professionel fodbold til amatørfodbold.

- Jeg kunne godt have fortsat i 1. division, men så kunne jeg ikke få det økonomiske til at hænge sammen. Der var også muligheder for at tage til enten Island eller Norge, hvor pengene er bedre, men jeg ville ikke rejse væk fra min søn og min kæreste. Havde jeg ikke fået børn, så var jeg nok rejst ud igen, men siden jeg var i Norge, har jeg bare fået nogle andre prioriteter, forklarer Matias Fjeldal Olsen, der privat er bosat i Ikast med kæresten og sønnen på tre et halvt år.

Eftersom Holstebro Boldklub ikke spiller i divisionerne, kan man ikke skrive kontrakter og udbetale løn til spillere. Men sammen med et par af klubbens sponsorer er det lykkedes at sammenstrikken en model, der får enderne til at hænge sammen.

Tang Biler hjælper med kørslen til og fra træning, mens Eiler Thomsen har ansat fodboldspilleren i et job i produktionen.

- Det er Eiler, brødrene Tang, HC (sportschef i HB, red.) og Kim, der har fået ender til at hænge sammen. Samtidigt er klubben indforstået med, at jeg planlægger at begynde på pilotuddannelsen til februar og vil lade mig kombinere det med at spille fodbold i HB, fortæller Matias Fjeldal Olsen.

En højere hylde

For cheftræner Kim Kristensen er det lidt af en drømmespiller at få ind i truppen, og derfor var han heller aldrig i tvivl, da muligheden bød sig for at kunne hente Matias Fjeldal Olsen til klubben.

- Han er bare en rigtig god spiller, og jeg har også snakket med Bo (Thomsen, red.) i Thisted om ham, og han roste ham også virkeligt meget, fortæller Kim Kristensen.

I hans øjne kommer holdets nye back fra så høj en hylde, at man ikke kunne have sagt nej tak, selv hvis man ikke stod og manglede en back til næste sæson.

Det gør man så faktisk, da Jakob Clausen skal ud og rejse med sin kæreste, og derfor ikke står til rådighed en stor del af foråret. Men det ændrer ikke pointen i, at HB ikke kunne sige nej.

- Nu skal han selvfølgelig ud og bevise det, men som jeg ser det, er han over det niveau, vi normalt kan hente spillere fra, siger Kim Kristensen.

0/0
Annonce
TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ramt af rystelser i kroppen: Kæmper for at få ny behandling til Danmark

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce