Annonce
Sport

Mathiesen på kontrakt hos nyt storhold

Pernille Mathiesen skal næste år kører på hold med Marianne Vos hos Jumbo-Visma. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
Annonce

Holstebro: Efter et par år under Sunwebs vinger skal Pernille Mathiesen fra Holstebro til næste år tørne ud for en anden af sportens mastodonter.

Team Jumbo-Visma har udvidet deres sponsorat, så man nu også kan skabe et kvindeligt cykelhold i verdensklasse, som konkurrerer under samme navn som herreholdet. Jumbo-Vismas kvindelige cykelhold deler de samme mål som mændenes hold, nemlig at være de bedste i verden.

Til det projekt har man i første omgang skrevet kontrakt med 12 ryttere, heriblandt Pernille Mathiesen.

- Vi har været meget glade for at støtte herreholdet, da vores sponsorat har bidraget til at skabe værdi og nå vores vækstmål i hele Europa. Det kvindelige hold vil styrke indsatsen yderligere. Det giver os også mulighed for at vise vores support til ligestillingsdebatten, ikke kun inde for cykling, men i hele samfundet ved at give begge køn samme vilkår og inspirere unge kvinder til at opnå deres bedste, lyder det ifølge feltet.dk fra Merete Hverven, der er administrerende direktør hos Visma.

Det kvindelige Team-Jumbo hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI WorldTour.

Holdet største profil bliver den ti-dobbelte verdensmester og OL-guldvinder fra 2008 og 2012, Marianne Vos. I alt består holdet af ni hollændere, en tysker, en englænder og altså Pernille Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce