Sport

Mathiesen blev bedste dansker i EM-linjeløbet

Pernille Mathiesen blev bedste dansker i EM-linjeløbet på en dag, hvor den danske Plan A gik i vasken. Arkivfoto: Morten Strægaard
I et hårdt linjeløb lykkedes det Pernille Mathiesen at sidde med i den sjove del af feltet, uden dog at kunne køre med om medaljerne.

Alkmaar: Dameelitens linjeløb ved EM i landevejscykling skulle lørdag afgøres på en 115 kilometer lang rute omkring hollandske Alkmaar, der blev kørt i en voldsom sidevind, hvilket satte sit præg på løbet.

Allerede fra start blev tempoet skruet voldsomt op, hvilket ødelagde den danske plan om at køre for tidligere verdensmester Amalie Didriksen, der ville være blandt de hurtigste i en samlet spurt. For på ingen tid var feltet splittet i atomer og nede bagerst sad Didriksen og tre andre danske ryttere i en grupetto, der aldrig igen så de forreste ryttere.

Med i fronten var dog to danskere, Christina Siggaard og Pernille Mathiesen fra Holstebro. Desværre kom ingen af dem med, da en trio bestående af Lisa Klein (Tyskland), Elena Cecchini (Italien) og Amy Pieters (Holland) med 70 kilometer til mål rykkede fri. De tre holdt nemlig hele vejen til mål og kunne afgøre medaljerne mellem sig, med hjemmebanefavoritten Pieters som guldvinder.

21-årige Pernille Mathiesen endte som bedste dansker i løbet på en 30. plads, 1 minut og 15 sekunder efter vinderne. Christina Siggaard udgik undervejs.

Pernille Mathiesen var også bedste dansker på torsdagens enkeltstart, hvor den unge holstebroer kørte en 8. plads hjem.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Kultur For abonnenter

Løbere tog godt imod nyt Storåløb

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Annonce