Annonce
Lemvig

Matcher de nationale og regionale tilskud

Regionen giver to millioner kroner om året til Klimatorium, og det matcher Lemvig Kommune nu, så man står sammen som her ved første spadestik med regionsrådsformand Anders Kühnau, borgmester Erik Flyvholm og formanden for Lemvig Vand og Spildevand, Steffen Damsgaard. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lemvig Kommune giver to millioner kroner om året til Foreningen Klimatorium

Lemvig: Lemvig Kommune vil matche de tilskud, der kommer nationalt og regionalt til Klimatorium, så derfor har et enigt byråd nu besluttet, at man vil bidrage med to millioner kroner årligt til Foreningen Klimatorium. Det er én million kroner medlemsskab og det tilsvarende som udviklingsbidrag.

- Klimatorium er anerkendt lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Internationalt er man ved at indgå et samarbejde med en tilsvarende institution på New Zealand. Nationalt har Folketinget efter ihærdig indsats fra et lokalt folketingsmedlem bidraget med 12 millioner kroner. Region Midtjylland giver to millioner kroner om året, og så er det vigtigt, at vi lokalt viser, at vi er med på samme niveau, sagde borgmester Erik Flyvholm (V), da han begrundede, hvorfor man skulle bevilge pengene.

Det var der enighed om, at flere byrådsmedlemmer understregede det ambitiøse i, at Lemvig Kommune på denne måde engagerer sig i at arbejde med klimaudfordringer og klimamål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce