Annonce
Holstebro

Massiv hyggespredning under VM i dart

Koncentration hos både publikum og spillere ved VM i dart på Irish Pub i Vinderup er stor. Foto: Johan Gadegaard
Øl til opvarmning, gensyn med gode venner, håneret i sværvægtsklassen og en meget stor pokal. Det var nogle af ingredienserne, da der lørdag blev afholdt VM i dart på Irish Pub i Vinderup.
Annonce

Vinderup: Opvarmningen er en meget vigtig del.

Og selvfølgelig er der også opvarmning på programmet, før den tredje udgave af VM i dart for alvor begynder på Irish Pub i Vinderup.

Men det er ikke den lokale fitness-instruktør, der har æren af at stå for den del af arrangementet.

Til gengæld er der travlhed ved baren, hvor indehaver Henriette Pedersen sørger for øl i glasset til at dem, der ønsker det. Og det er langt de fleste, så nerverne kommer i ro.

Snakken flyder allerede let.

- Min kone, tror jeg er i Bilka, smiler en af deltagerne, mens han slår en stor latter op.

Han får fra samme tilbage fra afdeling, da han får en bemærkning om, at han i hvert fald ser skarp ud under opvarmningen.

I højttaleren er det countrysangeren Dolly Parton, der synger klassikeren "Jolene". Hun bliver afløst af Bruce Springsteen. Han synger "Tougher than the rest".

Hvem der ender med det store trofæ, som Henriette har bag disken, er umuligt at forudsige, da deltagerne er delt ind på to-mandshold, så en god spiller er sammen med en mindre god. Som i golf spilles der med handicap. Der er også tale om en særlig form for E-dart, hvor pilene er blødere, og maskinen står selv for den svære udregning.

Men hvem der vinder er langt fra det afgørende for Henrik Obitsø.

- Det handler først og fremmest om at hygge sig. Det er en god måde at bruge en lørdag på. Henrik og Christian, der driver pubben, er rigtig gode til at lave denne form for arrangementer, så der sker noget i Vinderup. Jeg kan godt lide at spille dart, og jeg er en middel god spiller, men det er klart mest for hyggens skyld. Det er også dejligt, at min kæreste vil være med, siger Henrik Obitsø, der til dagligt arbejder som smed og entreprenør.

Dart kan han også spille, da han har æren af at lukke den første match og dermed sejren i turneringen, der forventes at løber over otte timer. En sejr bliver ofte indgangen til en øl mere. Det gør et nederlag i øvrigt også.

Ikke alle kast rammer som fortjent under VM i dart.Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Mange aktiviteter

Man skal ikke komme let til sejren ved Vinderup Mesterskaberne. Påklædningen er afslappet, og det er bedre at have en rolig og sikker hånd end en masse løbeture i vinterkulde. Når verdens bedste dartspillere dyster om VM i England, er ekstra kilo på maven ingen hindring.

Det samme gælder på pubben i Vinderup, hvor to af deltagerne har fået lavet særlige darttrøjer i sort og gult med deres kælenavne på ryggen og reklame fra den irske pub i Vinderup.

I samarbejde med Sevel Bageri og Tværmose Slagter og Gårdbutik serveres der frikadellesandwich. Der skal mere end øl til.

- Vi kan rigtig godt lide at lave denne type arrangementer, så det ikke bare bliver en lang lørdag. De fleste deltagere kommer fra Vinderup, men der er også folk fra Holstebro og en fra Hvide Sande. Det er tredje gang, at vi arrangerer VM i dart. I løbet af foråret er der også portvinsmagning og senere ginsmagning, siger pub-indehaveren, der tager tjansen bag baren, mens manden Christian er ansvarlig for turneringen, som han også selv deltager i.

Flere af deltagerne er også begyndt at se frem til det store indendørsstævne i fodbold i Ejsing Egebjerg Hallen, hvor det hele slutter med biksemad og en stor fest på irske pub.

Men det er først til marts. Lørdag gælder det dart, og det bliver hurtig afsløret, at der er et pænt stykke mellem den bedste og den mere utrænede.

Det spiller dog en mindre rolle. For hyggen er i centrum på Nørregade 2 i Vinderup.

Det tager omkring otte timer at finde frem til vinderparret ved VM i dart i Vinderup. Foto: Johan Gadegaard
Henrik Obitsø kommer først og frememst for hyggens skyld.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce