Annonce
Holstebro

Massetest forlænges med fem dage: Ønsker flere ud af busken

Massetesten bliver forlænget til fredag den 11. december - men kun det ekstra teststed i Mejrup forbliver åben i næste uge, mens testmuligheden i Ulfborg, Vinderup og Center for Sundhed slutter på søndag. Det store permanente testcenter er fortsat ved Idrætscenter Vest.  Foto: Johan Gadegaard
Det er fortsat muligt at blive testet i Mejrup i næste uge, idet massetesten er forlænget til fredag den 11. De tre teststeder i Vinderup, Ulfborg og Center for Sundhed lukker dog på søndag.
Annonce

HOLSTEBRO: Omkring 40 procent af befolkningen i Holstebro Kommune er nu blevet testet for covid-19, siden massetesten startede 24. november.

- Det er et OK resultat på ti dage. Men vi vil gerne lidt længere op, og derfor er massetesten forlænget til foreløbig fredag den 11. december, siger Per Sabro, der er lægefaglig direktør i Region Midtjylland.

Det er dog kun teststedet i Mejrup, som bliver forlænget, og hvor der bliver nye testtider på Coronaprover.dk i næste uge. De andre tre midlertidige teststeder i Vinderup, Ulfborg og i Center for Sundhed lukker søndag den 6. december.

- Vi er stadig tildelt en ekstra kvote covid-19-test, men de bliver ikke alle brugt, og vi får færre i næste uge, forklarer Per Sabro.

Dermed vil der være to teststeder i Holstebro i næste uge - nemlig det store drive-in testcenter ved Idrætscenter Vest samt ved Mejrup Fritidscenter.

- Hvis ikke testkapaciteten bliver brugt her, er der brug for den andre steder i landet, siger Per Sabro.

Annonce

Halter efter Nordjylland

I Nordjylland blev to tredjedele af befolkningen testet ved den tilsvarende massetest i november, og som også var begrundet i høje smittetal og mange smittede med en minkvariant af covid-19. Men i Nordjylland skete testen sammen med, at offentlig transport blev lukket ned, og borgerne blev opfordret til ikke at forlade bopælskommunen.

Smittetallet i Holstebro Kommune er fortsat relativt højt med 141 smittede borgere den seneste uge.

Det er især blandt unge, at der er mange smittede, og alene i aldersgruppen 10-19 år er 45  smittede på 7 dage. Halvdelen af de 141 smittede er mellem ti og 29 år.

Holstebro er fortsat den kommune vest for Storebælt, som har forholdsvis flest smittede - nemlig 241 smittede per 100.000 borgere. På landsplan er kommunen nummer 20 på en liste, som er præget af stigende smittetal omkring København.

Borgmester H.C. Østerby (S) glæder sig over, at massetesten fortsætter, og han håber og opfordrer til at, at man lader sig teste:

- Vi har et højt smitteniveau, og det skal vi gerne have slået ned, så vi alle kan komme til at holde en god jul. Her er testene et godt redskab, siger Østerby.

Han peger på, at i Nordjylland, hvor man er færdig med at masseteste, er smitten faldet drastisk og til under landsgennemsnittet.

- Det er bare om at komme afsted, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce