Holstebro

Masser af laks til lystfiskerne i Storå

Laksesæsonen begynder i år i påsken, og det betyder, at Holstebro og Omegns Fiskeriforening forventer, at der kommer flere lystfiskere. Det er selvom, at laksepremieren altid er populær. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Lystfiskerne kan godt begynde at glæde sig. Der er masser af laks i Storåen til den næste sæson, som begynder 16. april. Kvoten er dog uændret fra sidste år, fortæller formanden for Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Holstebro: Fiskeriforeningen forventer, at der bliver et stort rykind, når laksekvoterne frigives den 16. april. I år falder sæsonen sammen med påsken, og det gør, at Holstebro og Omegns Fiskeriforening forventer et særligt stort rykind.

- Vi forventer, at der kommer en del mennesker, når det falder sammen, men det var der formentligt gjort alligevel. Når fiskesæsonen begynder for en lystfisker, så svarer det til bukkejagten for en jæger, siger Gunner Pedersen, der er formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Ifølge DTU Aqua, som har målt laksebestanden i åen, var der i 2018 en fremgang i antallet af laks. DTU kom frem til, at der var 4101 laks i Storå, hvilket er en opgang fra året før, men stadig bagefter rekordåret 2015, hvor der blev registreret 5848 laks i åen.

Gunner Pedersen fortæller samtidig, at kvoten er uændret for laks, da der er 475 laks i kvoten i år – for hele åsystemet.

Rekordår i 2015

Selvom laksebestanden stadig er et godt stykke efter rekordåret i 2015, så er laksene i åen stadig selvproducerende, og der er dermed ikke udsat yngel de seneste år. Det er også forklaringen på, at der er sket en nedgang i antallet af laks.

- Vi stoppede med at udsætte laks sidste år, og laksebestanden er stadig god, så det er rigtigt positivt, siger Gunner Pedersen.

Sidste sæson var lystfiskerne særligt aktive med fiskestangen, da de fik omkring 1200 laks på krogen. 900 af de fangede laks blev dog sat ud igen. Sæsonen så i begyndelsen ikke ud til at blive særlig god, da der ikke var så mange laks på krogen. Det var dog noget, der ændrede sig henad sensommeren og efteråret, og i år er forventningen, at sæsonen bliver god.

- Jeg tror, at det bliver en god sæson. I sidste sæson fangede vi en del smålaks, som, vi forventer, bliver store, men det er svært at spå om, da turen fra Grønland og ned kan gøre en del ved bestanden. Der er simpelthen så mange faktorer, når det er ude i havet, som man ikke kan gøre noget ved, siger Gunner Pedersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce