Annonce
Lemvig

Markerer cancer-uge med lygteoptog

Knæk Cancer-ugen bliver i slutningen af oktober markeret med et lygte-optog rundt om Lemvig Sø. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Et lygteoptog rundt om Lemvig Sø skal være med til at markere Knæk Cancer-ugen i slutningen af oktober.

Det er den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, der står bag arrangementet, der finder sted onsdag 23. oktober.

- Flere har spurgt, om det var muligt at lave et lygteoptog i forbindelse med Knæk Cancer-ugen, og det har vi nu fået på plads, siger Hanne Lund Hansen, der arrangerer lygteoptoget, der starter ved parkeringspladsen ved Lemvig Sø.

Inspirationen til optoget kommer fra et arrangement for to år siden, hvor flere af byens foreninger var med i en stjernemarch, der endte med et fakkeloptog rundt om søen. Dengang var det et arrangement i DGI-regi, som blev lavet i forbindelse med Kulturhovedstaden i Aarhus.

Denne gang er det så Kræftens Bekæmpelse, der står bag arrangementet. Tidligere har man lokalt markeret Knæk Cancer-ugen ved blandt andet at opsende balloner fra Torvet i Lemvig, men det vil kommunen af hensyn til miljøet ikke længere give tilladelse til.

Efter lygteoptoget samles deltagerne i Lemvig Kirke, hvor der vil være korsang og en markering af aftenen.

- Det skal både være en mindeaften, men også en hyggelig aften. Samtidig ligger arrangementet tæt på allehelgensaften, hvor der også er mange fakkel- og lygteoptog forskellige steder i landet, siger Hanne Lund Hansen, der håber på, at mindst 100 vil møde op til optoget.

Hun har også planer om, at der inden lygteoptoget skal være et foredrag omkring cancer. Aftalerne omkring foredraget er dog endnu ikke faldet endeligt på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce