Annonce
Holstebro

Maren i klemme: Tvist om turistskilte ved motorveje

Et skilt til "Nationalpark Thy" ved Holstebro-motorvejen har væltet Holstebros planer om motorvejsskilte til Hjerl Hede og Holstebro kulturby. Nu skal der sendes en ny ansøgning. Ill.: Vejdirektoratet
Institutioner i Holstebro Kommune er klemt af Nationalpark Thy - og havnet i en intern omfordeling af skilte til turistattraktioner.

HOLSTEBRO: De seneste år er der opstillet masser af store brune skilte langs motorvejene, som henviser til turistattraktioner og seværdigheder, og der er er rift om pladserne.

Også Holstebro Kommune og museerne har søgt om tilladelse til at skilte ved motorvejsafkørslerne. Det er dog ikke gået helt som ønsket.

Hjerl Hede har fået lov til at opsætte to turistskilte fra syd og nord ved afkørsel 21, Viborgvej på motorvejen.

Faktisk havde Hjel Hede Frilandsmuseum i stedet søgt om at opsætte skiltene ved afkørsel 22, Skivevej. Men det har det udvalg, som godkender skiltningen, altså ændret til Viborgvej, som er den nærmeste vej til frilandsmuseet for bilister fra syd.

Ved afkørsel 22, Skivevej er skiltningen for bilister fra syd, tildelt Natinalpark Thy.

- Det har længe været aftalt, at et skilt på E45 til Nationalpark Thy skulle flyttes hertil, når Holstebro-motorvejen stod færdig, siger Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Dermed er der kun blevet plads til ét skilt til Holstebro som kulturby ved Skivevej - og ikke de ansøgte to ved Viborgvej. Og med teksten "Holstebro Kulturmuseum".

- Det giver ikke meget mening, så den ansøgning har vi bedt Kulturmuseet trække tilbage, siger Lisbet Gormsen, kulturchef i Holstebro Kommune.

Samtidig har Vejdirektoratet oplyst, at der er plads til turistskilte ved afkørsel 20 ved Herningvej.

Derfor vil der nu blive sendt en ansøgning om ét skilt fra syd ved Herningvej, og med teksten "Holstebro kulturens by". Det har Erhvervs- og Turismedudvalget godkendt.

- Det er kunsten i gaderne - og herunder "Kvinde på Kærre", vi vil gøre opmærksom på, forklarer Lisbet Gormsen.

Spørgsmålet er om denne tekst vil blive godkendt, af det "skilte-udvalg" for motorvejen i Region Midjylland, som består af fire politisk udpegede personer.

- Det er relativt nyt med ansøgninger om skilte med henvisninger til byer. Men det er op til udvalget, siger Ivar Sande.

Dog er der i Nordjylland blevet godkendt et turistskilt til "Mariager blomsternes by".

Holstebro Kommune ønsker Maren-skulpturen "Kvinde på Kærre" med i piktogrammet på skiltet, men det kræver en tilladelse fra "Giacometti Foundation", som varetager kunstnerens interesser.

Hver skilt er cirka tre gange 3,5 meter, og opstilles to kilometer før den relevante afkørsel. Skiltene er brugerbetalte, og hver skilt koster cirka 85.000 kroner. En tilladelse gælder i 20 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce