Sport

Manglende sponsorkroner koster pladser i verdenstoppen

Dartspilleren Jesper Andersen fra Tvis Paradart ligger i top ti på verdensranglisten, men det er svært at få råd til at spille på topniveau, når man er på pension og samtidigt skal betale for at have en handicaphjælper med på rejserne. Foto: Morten Stricker
Jesper Andersen er en af verdens bedste paradart-spillere, men det er en dyr fornøjelse at skulle rejse rundt til turneringer i Europa, når man ikke bare skal betale for sig selv, men også den handicaphjælper, der altid skal rejse med.

Tvis: Når man dyrker sport på eliteplan, koster det knaster. Det er en grundregel, der ikke ændrer sig meget, uanset om vi taler håndbold, tennis, paradart eller noget helt fjerde.

Det gør det også for Jesper Andersen fra Tvis, der er en fast del af verdenstoppen indenfor paradart. For at kunne holde sin topplacering kræver det, at han årligt stiller op i 20-21 turneringer spredt ud over Europa, og det er en dyr fornøjelse, når man skal have en handicaphjælper med sig 24 timer i døgnet, og i øvrigt selv dækker de fleste omkostninger af egen lomme.

- Sidste år brugte jeg 250.000 kroner af mine egne penge på min sport, men det kan jeg ikke blive ved med. Hvis jeg ikke finder noget økonomisk støtte til efteråret, så kommer jeg ikke til at kunne holde min topplacering på verdensranglisten. Kassen er tom, så jeg står akut og mangler omkring 100.000 kroner til efterårets turneringer, forklarer Jesper Andersen.

Udgifterne består af rejse- og overnatningsomkostninger for både Jesper Andersen selv, og den handicapmedhjælper som rejser med ham.

Paradart

Paradart er dart for handicapede og spilles på sænkede skiver, der skal hænge i en højde på 137 centimeter målt til bullseye, så de er tilgængelige for spillere i kørestol. Stående paradartspillere spiller på en normal højde (173 centimeter).

Paradartspillere må som udgangspunkt gerne deltage i den ordinære turnering på lige fod med andre spillere, mens paradart-turneringer er forbeholdt spillere med et eller flere handicap.

For at spille paradart skal man opfylde de internationale klassifikationer fra World Disability Dart Association.

Ikke hyggespiller

Den 44-årige vestjyde lå indtil for nylig i top fem på verdensranglisten, men den har økonomien allerede spændt ben for.

- Jeg missede et stævne i Tyskland her i weekenden og tjente derfor nul point til verdensranglisten, så nu ryger jeg ned omkring nummer otte på listen, hvis jeg regner rigtigt, fortæller Jesper Andersen.

Paradartspilleren har været rundt i hele byen i jagten på sponsorere, men det er ikke nemt. Han har også forhørt sig hos Holstebro Kommune, om der ikke var en måde, hvor han kunne få lidt flere penge i tilskud, men her var svaret negativt.

- Når jeg spørger, siger de bare, at så må jeg lade være med at dyrke min sport på topniveau. Fandeme nej, ligesom alle andre spiller jeg for at vinde, så det vil ikke give mening at spille på et lavere niveau, så kan jeg lige så godt lade være, siger Jesper Andersen.

Han håber, at det kan lykkedes at få nogle sponsorer ind, når han til maj skal deltage i en stor tv-transmitteret turnering i hollandske Den Haag. Her kan han nemlig love, at sponsorernes logoer på trøjen vil blive set af mange.

0/0
Annonce
Fodbold For abonnenter

Én dansker, én rumæner og 14 ukrainere: Nyt fodboldhold har indtaget Sørvad

Håndbold

Skjern, Skanderborg og Ribe-Esbjerg venter i pokalen

HB For abonnenter

11. sejr på stribe: Fire magiske minutter lukkede "det perfekte forår"

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

TTH Herrer For abonnenter

Hjem til fuldtidsjob og usamlede Ikea-møbler

TTH Herrer For abonnenter

TTH og cheftræner skal snakke fremtid inden sommerferien

Sport

VM-debutant går benhårdt efter medaljerne

Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Annonce