Annonce
Holstebro

Tomme studiepladser skal løses med flere uddannelser

De lokale folketingsmedlemmer Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V) besøgte VIA i Holstebro under valgkampen. Udfordringen med at få studerende til provinsen er kun blevet større på to år. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er afgørende, at VIA i Holstebro og andre byer i provinsen får tilført flere uddannelser, så studiemiljøet kan blive forbedret, mener uddannelsesordfører Ulla Tørnæs (V)

Holstebro: Hvordan får vi de unge til at bosætte sig og studere i provinsen?

At det er et problem blev i den grad skåret ud i pap, efter at knap 100.000 onsdag fik svar på, om de er optaget på en videregående uddannelse. De store byer vinder kampen.

Politikerne på Christiansborg er enige om, at det er er stort problem. Holstebro og Vestjylland er langt fra alene om at have mange tomme stole på VIA University på de store velfærdsuddannelser til pædagog og lærer, hvor omkring 50 procent af pladserne ikke er besat.

Annonce

Løsningen er sværere at få øje på.


Vi skal sørge for, at uddannelsesstederne i provinsen, hvilket også gælder Holstebro, får mere volumen og får tilført nye og spændende uddannelser, hvilket forbedre og udbygger studiemiljøet. Det er ikke nok at flytte tomme pladser ud i provinsen

Ulla Tørnæs, uddannelsesordfører


Uddannelsesordfører Ulla Tørnæs (V) har et indgående kendskab til området, hvor hun også har været minister. Hun erkender, at det er en meget stor opgave at få de unge til at vælge provinsen.

- Kort før sommerferien indgik vi en aftale med regeringen om at flytte uddannelsespladser til provinsen. Det var fem minutter i 12, at den aftale blev indgået, hvis ikke det allerede er for sent. Det er en meget stor opgave, siger Ulla Tørnæs.

Nye uddannelser

Hun er helt klar over, at der ikke er et enkelt træk, der kan vende trenden med, at de unge søger mod Aarhus og København.

- Vi skal sørge for, at uddannelsesstederne i provinsen, hvilket også gælder Holstebro, får mere volumen og får tilført nye og spændende uddannelser, hvilket forbedre og udbygger studiemiljøet. Det er ikke nok at flytte tomme pladser ud i provinsen, siger Ulla Tørnæs.

Hun nævner, at det er et skridt i den rigtige retning, at uddannelser som dyrlæge, tandlæge og jura kan læses i større jyske byer i de kommende år.

Vi ville gerne have spurgt det lokale folketingsmedlem fra regeringspartiet Socialdemokratiet, Annette Lind, om hendes bud på, hvad Holstebro skal stille op for at få de mange tomme studiepladser. Men hun er ikke vendt tilbage med et svar.

Uddannelsesminister Ane Halsboe Jørgensen (S) er blevet konfronteret med udfordringen mange gange de seneste dage. Hun erkender, at der er et stort problem, og henviser til, at regeringen har taget fat i at løse problemet ved at udflytte en række uddannelser.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Glædelige gensyn midt i nederlag: To skridt frem og to tilbage

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Vognmænd finder vej gennem stigende dieselpriser og mangel på chauffører og nye lastbiler: - Det er voldsomt lige nu

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Holstebro

Venstre i Holstebro tyvstarter med valgplakater

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Markussen og Munk fandt melodien i nederlagets stund

Holstebro

De kendte hinanden forretningsmæssigt - men noget gik helt galt: Dømt for at uddele knytnæveslag ved Nupark

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Sport For abonnenter

Liveblog og videoanalyse: TTH kom aldrig tilbage efter dårlig start i Aarhus

Erhverv

Børnefamilierne indtager kvarteret omkring vandtårnet: Stine skulle bare en tur omkring Amsterdam, Berlin og København, inden hun vendte hjem

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Ekstra hårdt ramt af opsigelser, barsel og sygemeldinger: Presset har aldrig været større

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer

Nu bliver der holdt øje med din hastighed på Fjordvejen

Annonce