Annonce
Ulfborg/Vemb

Bekymrede borgere skriver under på modstand mod nye sommerhuse

143 fastboende har skrevet under på en protest mod planerne om op til 80 nye sommerhuse i området ved Svollingvej i Vester Husby, som i 60 år har været friholdt for bebyggelse. Arkivfoto
Bekymrede borgere i Husby har afleveret 143 underskrifter på borgmesterkontoret mod nye sommerhuse nær klitlandskab.

Vester Husby: Beboere omkring Husby er dybt bekymrede over kommunens planer om at tillade udstykning af arealer ved Svollingvej til nye sommerhuse.

Det viser en underskriftsindsamling blandt de fastboende borgere, hvor 143 borgere har skrevet under, og som mandag blev afleveret på borgmesterkontoret.

- Vi ville gerne vise, at det ikke kun er sommerhusejere men også de fastboende, som er imod sommerhuse i et område, som, vi har haft klare forventninger om, ikke ville blive udstykket, siger Vibeke Albinus, som har været med til at samle underskrifter.

I dag er der marker i området, som grænser op til klitlandskabet mod vest og klitplantagen mod nord.

- Men det er marginaljord, som med fordel kunne føres tilbage til et kær - netop som kommunen selv lagde op til i kommuneplanen fra 2017, siger Vibeke Albinus.

Eva Hermann er også en af de seks fastboende, som har samlet underskrifter.

- 143 underskrifter svarer til to tredjedele af sognets voksne beboere, og de bekræfter, at der er massiv modstand mod kommunens planer. Andre deler vores bekymring, men har af forskellige årsager ikke villet skrive under, siger Eva Hermann.

Sommerhusområdet i Vester Husby er en enestående fortælling om det lille fattige Husby Sogn, der var klar over, at man i Vester Husby havde en juvel, som man skulle værne om. Derfor hyrede de den kendte arkitekt Anne Marie Rubin til at udarbejde en plan med plads til både sommerhuse og natur, og som blev godkendt af Husby Sogneråd.

Både Ulfborg-Vemb og siden Holstebro Kommune har givet afslag på udstykning i Græm Kær.

Annonce

Håber, at planerne droppes

Vibeke Albinus håber, at politikerne nu vil lytte:

- Borgmesteren har flere gange sagt, at vi skulle høres, men vi er ikke blevet spurgt. Nu håber vi, at de vil lytte og dropper planen, så vi ikke får nye sommerhuse, som vil forstyrre klitlandskabet, siger hun.

Svend Ørgaard er gruppeformand for Socialdemokratiet i byrådet, og han er opmærksom på underskrifterne mod sommerhusplanerne i Vester Husby.

- Jeg er klar over, at de er meget nervøse over, hvad vi vil lave, og det er deres gode demokratiske ret at aflevere underskrifter, siger Svend Ørgaard.

- De har sendt et signal, og det lytter vi til og tager med i vore vurderinger, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce