Annonce
Navne

Mange jubilarer i NNF

Fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro kunne fejre 40 års jubilæum. Fra venstre Inger Jensen, Marianne Brogaard, Kirsten-Marie Andersen og Yvonne Friis. Foto: Jens Bach
Over 50 havde enten 25 eller 40 års jubilæum i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland i 2019. Blandt dem fire kolleger fra tobaksfabrikken i Holstebro. De blev fejret med en fest.

Holstebro: Når man fik arbejde på tobaksfabrikken i Holstebro i 1970'erne, var det et krav fra virksomhedens side, at man skulle være medlem af Tobaksarbejdernes Fagforening. Man ønskede de samme krav og privilegier for alle ansatte.

- Det var en holdning, der var noget værd. Det gav sammenhold og fælles talerør, eksempelvis når der skulle forhandles. Sådan er det ikke i dag. Nu kræves det blot, at man er organiseret, men ikke hvor.

Vi har dog ingen grund til at klage. "Tobakken" - Scandinavian Tobacco Group - har altid været en rigtig god arbejdsplads, hvor vores fagforening også altid har været meget velkommen.

Ordene falder til jubilæumsfesten i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, der fejrer, at 22 medlemmer i 2019 kunne fejre 40 års jubilæum og 29 kunne mønstre 25 år. Blandt dem er kollegerne fra tobaksfabrikken Inger Jensen, 65, der er gået på efterløn, Marianne Brogaard, 59, Kirsten-Marie Andersen, 62 og Yvonne Friis, 61.

Annonce
Over 50 medlemmer af Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland kunne i 2019 fejre enten 25 eller 40 års jubilæum. De flankeres af yderst til venstre afdelingsformand Steen Hartmann og yderst til højre afdelingsnæstformand Michael Nielsen. Foto: Jens Bach

Masser af røg

De fire er enige om, at det i 1970'erne var svært at finde arbejde, og at man følte sig rigtig heldig, når man fik ansættelse på tobaksfabrikken.

- Det var den gang, man vejede rulle- og pibetobak af manuelt. Ja, det meste af arbejdet foregik ved håndkraft.

Alle fire røg, da de blev ansat. Og forbruget blev ikke nedsat, for man måtte ryge alt det vil ville - og kunne - i pauserne. Men det var forbudt at tage tobak med hjem. Sidste smøg var den, man havde tændt, når man forlod arbejdspladsen.

- I lokalaftalen blev indføjet, at alle fik en ration på 420 gram tobak om ugen. Den regel gælder fortsat, fortæller de.

Til lykke

Afdelingsformand Steen Hartmann bød velkommen og ønskede jubilarerne til lykke. For mange blev det også et glædeligt gensyn med gamle kolleger.

Jubilarerne blev trakteret med fiskesuppe med bagt hvid fisk, knas og brød. Hovedretten var tournedos af oksemørbrad med timian-peber sauce, vintergrønt og kartoffelgratin og til dessert en variation af Pavillonens desserter. Hertil hvid- og rødvine.

Jubilarerne fik hver en gave: fire krus Royal Copenhagen Blå Mega Riflet og tinsoldaten fra Kay Bojesen.

40 års jubilarerne:

Henning Rosengren Rasmussen, Herning, Flemming Hosbjerg, Ikast, Jan Rahbek, Herning, Søren Jimmi Hansen, Ulfborg, Finn Buskov Sørensen, Holstebro, Bjarne Lund Jensen, Holstebro, Kim Max Petersen, Herning, Marianne Brogaard, Vinderup, Svend Aage Andersen, Sørvad, Yvonne Friis, Holstebro, Johnny Mølborg Madsen, Skive, Jan Helge Nielsen, Herning, Jørgen Madsen, Holstebro, Anna Marie Klausen, Ikast, Finn Fog Jørgensen, Herning, Uffe Sandin Johansson, Sunds, Leo Højland Graversgaard, Struer, Gert Vesterby Busk, Sunds, Inger Jensen, Holstebro, Ejgil Arne Hedeberg Nielsen, Spøttrup, Hanne Lind, Holstebro og Kirsten-Marie Andersen, Holstebro.

25 års jubilarerne:

Marianne Uldall Hansen, Herning, Hans Jørgen Damborg Nielsen, Herning, Carsten Mark Bisgaard, Redsted, Sivathasan Kumarasary, Herning, Per Michael Sønderup, Herning, Preben Iversen, Holstebro, Arne Johan Otto Witt, Skive, Kasper Olesen Staustrup, Holstebro, Birthe Loftager Pugdal, Holstebro, Lars Peter Kristensen, Thyholm, Brian Rudolph Jensen, Ikast, Kent Hjaltason, Herning, Glen Kyhnau, Silkeborg, Hanne Nielsen, Struer, Lars Johnny Pedersen, Herning, Anette Ryge Jensen, Kibæk, Jens Jørgen Pedersen, Vildbjerg, Anette Iversen, Vinderup, Gert Frederiksen, Skive, Lars Jørgensen, Silkeborg, Søren Fabricius Aagaard, Herning, Niels Ulsø, Holstebro, Lene Møller Pedersen, Roslev, Susanne Gyldensværd, Holstebro, Bo Bech Jørgensen, Holstebro, Egon Thomsen, Videbæk, Gurli Vestergaard Hansen, Erslev, Niels Kristian Thorsø, Holstebro og Ansgar Riis Nygaard, Øster Assels.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce