Annonce
Erhverv

Mange hjalp, da hotelkøkken brændte. Nu siger værten tusinde tak - og velbekomme.

Opbakningen viser en by, der står sammen, siger en glad hotelvært, Mette Frederiksen, i det nyrenoverede hotelkøkken. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Hotel Vinderup holdet åbent hus fredag. Forpagter Mette Frederiksen håber at se mange af dem, der har hjulpet undervejs.

Vinderup: - Vi vil bare SÅ gerne sige tusind tak for opbakningen. Til alle, der har hjulpet til. Det har virkelig vist, at det er en lille by, der står sammen, når det gælder.

Smiler Mette Frederiksen, 28, forpagter af Vinderup Hotel, der et par timer fredag inviterer indenfor med pålægsbord og drikkevarer.

Her håber hun, at der kommer mange af dem, der gav en hånd med på den dramatiske lørdag 18. maj, hvor det gik helt galt i køkkenet. Og den overtændte friture gav store skader på store dele af hotellet. Men hvor det alligevel lykkedes at få afviklet en bryllupsfest.

- Der var helt vildt mange frivillige, der smed, hvad de havde i hænderne, og kom løbende og hjalp med at slæbe tingene ud, fortæller hun.

Invitationen gælder også brandmændene, der hurtigt var på pletten - og de håndværkere, der har hjulpet til. Og alle, der har hjulpet på forskellig måde lige siden.

- Alle er velkomne til at komme og se, hvordan hotellet tager sig ud nu, så det er også en form for åbent hus, inviterer Mette Frederiksen.

Efter branden var der en forventning om, at køkkenet kunne genåbnes efter en måned. Men der kom til at gå næsten tre måneder, inden forhandlinger med forsikringsselskaberne og levering af køkkenudstyr var afsluttet. Det har givet et voldsomt træk på kassekreditten, indrømmer hotelforpagteren, der har fastholdt alle ansættelser i perioden. Der er fem faste i staben, og syv løst tilknyttede.

- Det er rigtig dejligt at være i gang igen. Vi mangler nogle småting og nogle lamper, og det kan godt være lidt svært at finde noget af grejet. Men nu er der også kommet fast bord til erstatning for rullebordene i køkkenet, fortæller Mette Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce