Annonce
Mærkedage

Manden der designede Polo-trøjen

Den store, internationale designer Ralph Lauren fratrådte i 2015 stillingen som administrerende direktør for Ralph Lauren-firmaet. Han overtog herefter rollen som udøvende formand og kreativ chef for firmaet i stedet. (Arkivfoto) Lucas Jackson/Reuters
Den amerikanske designer Ralph Lauren fik sit gennembrud med den karakteristiske Polo-trøje med skjortekrave. Mandag den 14. oktober fylder han 80 år.

80 år: En klassisk T-shirt med skjortekrave, korte ærmer og polospiller-logo på brystet. Det er signaturdesignet for den succesfulde amerikanske designer Ralph Lauren.

Allerede i 1972 lancerede Lauren under navnet "Polo by Ralph Lauren" den letgenkendelige bomuldstrøje, der kom i butikkerne i hele 24 forskellige farver.

Karrieren for Ralph Lauren startede dog et par år tidligere, da han designede en kollektion af herreslips.

Det var her, han etablerede mærket "Polo".

I dag rummer "Polo" mange forskellige ting. Både kollektioner af møbler, forskellige sæt af parfumer og luksusbeklædning, som især Hollywood-stjerner bærer til store prisuddelinger.

Mandag den 14. oktober fylder den tidløse designer 80 år.

Ralph Lauren blev født i Bronx i New York City og er den tredje af fire søskende. Hans forældre var jødiske immigranter, der var flygtet fra Hviderusland.

Han blev født med navnet Ralph Lifshitz, men da det gav for mange drillerier i skolen, skiftede han som 16-årig efternavnet til Lauren.

I dag rangerer Lauren som en af de 200 rigeste mennesker i verden med en personlig formue, der anslås til at være på 6,2 milliarder dollar.

Pengene bruger han løbende på nogle velgørende formål. Blandt andet har han finansieret en række initiativer vedrørende kræftforskning.

Desuden har han i over 30 år støttet forskning i brystkræft. Faktisk var han i 1989 med til at grundlægge et center, der forsker i brystkræft.

Privat er Ralph Lauren gift med tidligere lærer og deltidsreceptionist Ricky Anne Low-Beer. Sammen har de børnene Andrea, David og Dylan.

Det er kun sønnen David Lauren, der har gjort karriere i Ralph Lauren-firmaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce