Annonce
Mærkedage

Manden der brød igennem som narkohandler

Aaron Paul har spillet Breaking-Bad-karakteren Jesse Pinkman så godt, at flere har troet, at han i virkeligheden havde karakterens personlighed. (Arkivfoto) Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Aaron Paul gjorde sig bemærket, da han overbevisende brød igennem som "Breaking Bad"-karakteren Jesse Pinkman. Tirsdag den 27. august fylder han 40 år.

40 år: "Breaking Bad"-karakteren Jesse Pinkman skulle egentlig kun være med i seriens første sæson.

Men den amerikanske skuespiller Aaron Paul havde så god kemi med Bryan Cranston, der spiller seriens hovedperson, at forfatteren skiftede mening.

Fem sæsoner som narkohandleren Jesse Pinkman blev det til.

Og præstationen i "Breaking Bad" blev da også belønnet med tre Emmy Awards for bedste mandlige birolle.

Tirsdag den 27. august fylder han 40 år.

Aaron Paul er vokset op med sine forældre og fire søskende i staten Idaho. Her startede drømmen om Hollywood allerede for Paul, der satte hårdt ind for at nå sit mål som skuespiller.

På vej til gennembruddet i "Breaking Bad" spillede han en række mindre roller.

Blandt andet har man kunnet se ham i den kendte tv-serie "Beverly Hills 90210".

Han lavede både reklamefilm for Vanilla Coke og Juicy Fruit, men også musikvideoer for Korn og Everlast, da han forsøgte at bryde igennem.

Han har senere i karrieren også stiftet bekendtskab med 'voice-acting'. Han begyndte med at lægge stemme til den talende hest Todd i animationsfilmen "BoJack Horseman".

Da den danske film "Hjælp! Jeg er en fisk" blev oversat til amerikansk, var han også en af stemmerne bag.

Han er gift med dokumentarfilminstruktøren Lauren Parsekian. Sammen har de en lille datter, der blev født i februar sidste år.

I 2020 er Aaron Paul aktuel i sæson tre af serien "Westworld".

Annonce
Aaron Paul har spillet Breaking-Bad-karakteren Jesse Pinkman så godt, at flere har troet, at han i virkeligheden havde karakterens personlighed. (Arkivfoto) Jim Watson/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce