Annonce
Holstebro

Manden bag Holstebros mest besøgte begivenhed vender tilbage

- Der vil også være en udstillingsstand fra Holstebro Speedway Klub og Holstebro Motocross Klub med deres motorcykler og grej samt kører og ledere, der kan vise tingene frem og svare på spørgsmål. Erik W. Pedersen's Corvette står også fremme til kik og spørgsmål, siger arrangør Brian Schultz. Foto: Brian Schultz

Halsbrækkende stunts foran tusindvis af mennesker glemmer man ikke sådan lige. Derfor vil Brian Schultz i denne måned genskabe noget af magien fra 1980'ernes Holstebro.

Holstebro: 25. juni 1987 er så vidt vides stadigvæk en rekorddag i Holstebros historie.

Den dag sprang stuntmanden Erik W. Pedersen på sin motocross-cykel fra en rampe og op på den daværende Holstebro-Hallens tag. Stuntet lykkedes, men ikke uden drama: Han slog sig alvorligt, Knud "Pub" Christensen skulle standse ham på taget men blev låst ude af hallen, og en politimand spurgte inden hoppet, om Erik W. Pedersen nu også var beredt, hvilket slog ham ude af sin vante rytme.

- Politidirektøren fortalte mig dengang, at det aldrig havde registreret så mange mennesker på et sted inden for byskiltet. Politiet og kommunen skønnede, at der var 22.000 mennesker. Mange nåede slet ikke at se mit spring, har Erik W. Pedersen tidligere forklaret til avisen.

Blandt de mange publikummer stod Brian Schultz fra Holstebro. Han har aldrig glemt hverken springet, eller nogle af de øvrige halsbrækkende stunts, som Erik W. Pedersen, der også arbejdede på Flamingo Pub på den tid, udførte.

For nylig smed Brian Schultz så billeder op på Facebook fra 1980'ernes stunts, og det satte ham i forbindelse med Erik W. Pedersen, der i dag bor i Vejle. Siden har han arbejdet på at genoplive noget af magien fra dengang, og alt er nu faldet på plads.

- Vi kan nu løfte sløret for et fantastisk motorshow i Holstebro. Fredag den 28. September ved Open by Night vil vi levere et kæmpe show på Enghavens P-plads, oplyser Brian Schultz.

Fra klokken 19 og cirka tre timer frem vil der være "Corvette drifting car show med Erik W Pedersen" og "motocross freestyle show med Team FMX Danmark med Alex Porsing." Aftenen bliver med cirka 20 minutters intervaller, hvor Erik W. Pedersen i sin Corvette og freestyle motocross teamet med Alex Porsing skiftevis hver vil udføre tre shows, oplyser arrangøren.

- Så der bliver knald på hele aftenen, lover Brian Schultz.

Annonce

Der bliver knald på hele aftenen.

Brian Schultz, arrangør.
Brian Schultz (til venstre) og Erik W. Pedersen mødtes i sidste uge for at få de sidste detaljer på plads. Nu er de klar med en dato, den 28. september, hvor der vil være motorshow på Enghavens parkeringsplads i Holstebro. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Annonce