Annonce
Holstebro

Manden bag Holstebros mest besøgte begivenhed vender tilbage

- Der vil også være en udstillingsstand fra Holstebro Speedway Klub og Holstebro Motocross Klub med deres motorcykler og grej samt kører og ledere, der kan vise tingene frem og svare på spørgsmål. Erik W. Pedersen's Corvette står også fremme til kik og spørgsmål, siger arrangør Brian Schultz. Foto: Brian Schultz

Halsbrækkende stunts foran tusindvis af mennesker glemmer man ikke sådan lige. Derfor vil Brian Schultz i denne måned genskabe noget af magien fra 1980'ernes Holstebro.

Annonce

Holstebro: 25. juni 1987 er så vidt vides stadigvæk en rekorddag i Holstebros historie.

Den dag sprang stuntmanden Erik W. Pedersen på sin motocross-cykel fra en rampe og op på den daværende Holstebro-Hallens tag. Stuntet lykkedes, men ikke uden drama: Han slog sig alvorligt, Knud "Pub" Christensen skulle standse ham på taget men blev låst ude af hallen, og en politimand spurgte inden hoppet, om Erik W. Pedersen nu også var beredt, hvilket slog ham ude af sin vante rytme.

- Politidirektøren fortalte mig dengang, at det aldrig havde registreret så mange mennesker på et sted inden for byskiltet. Politiet og kommunen skønnede, at der var 22.000 mennesker. Mange nåede slet ikke at se mit spring, har Erik W. Pedersen tidligere forklaret til avisen.

Blandt de mange publikummer stod Brian Schultz fra Holstebro. Han har aldrig glemt hverken springet, eller nogle af de øvrige halsbrækkende stunts, som Erik W. Pedersen, der også arbejdede på Flamingo Pub på den tid, udførte.

For nylig smed Brian Schultz så billeder op på Facebook fra 1980'ernes stunts, og det satte ham i forbindelse med Erik W. Pedersen, der i dag bor i Vejle. Siden har han arbejdet på at genoplive noget af magien fra dengang, og alt er nu faldet på plads.

- Vi kan nu løfte sløret for et fantastisk motorshow i Holstebro. Fredag den 28. September ved Open by Night vil vi levere et kæmpe show på Enghavens P-plads, oplyser Brian Schultz.

Fra klokken 19 og cirka tre timer frem vil der være "Corvette drifting car show med Erik W Pedersen" og "motocross freestyle show med Team FMX Danmark med Alex Porsing." Aftenen bliver med cirka 20 minutters intervaller, hvor Erik W. Pedersen i sin Corvette og freestyle motocross teamet med Alex Porsing skiftevis hver vil udføre tre shows, oplyser arrangøren.

- Så der bliver knald på hele aftenen, lover Brian Schultz.

Der bliver knald på hele aftenen.

Brian Schultz, arrangør.
Brian Schultz (til venstre) og Erik W. Pedersen mødtes i sidste uge for at få de sidste detaljer på plads. Nu er de klar med en dato, den 28. september, hvor der vil være motorshow på Enghavens parkeringsplads i Holstebro. Privatfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Ulfborg/Vemb

Delebil-koncept vinder frem

Annonce