Annonce
Struer

Mand undgik tricktyveri ved at læse avisen

Arkivfoto

Struer: Selvom det aldrig er positivt, når man kan skrive artikler om signalementer på gerningsmænd, så kan en anmeldelse til politiet alligevel indholde noget, der kan få en til at trække på smilebåndet.

- Det er et klasseeksempel på det samarbejde, som politiet har med pressen, siger Lilian Jensen fra lokalpolitiet om den sag, der var på døgnrapporten fra Struer torsdag morgen.

Onsdag morgen klokken 9 gik en 79-årig mand en tur i Struer, og her kunne det måske være gået galt. Men det gjorde det heldigvis ikke. På gåturen mødte den 79-årige en mand, der ville have vekslet en tyver. Umiddelbart uskyldigt. Men den 79-årige havde netop læst i Dagbladet, at en ældre mand i Holstebro tirsdag også var blevet stoppet af en mand, der ville have vekslet en tyver, og der havde der været tale om et tricktyveri, der kostede den ældre mand 3000 kroner. Den 79-årige sagde derfor til manden, at han ikke gik med kontanter, og gik videre, da han følte sig sikker på, at der var tale om den samme mand.

Den ældre herre, der blev snydt i Holstebro, nåede ikke at få et signalement af manden, men det gjorde den 79-årige i Struer til gengæld: Gerningsmanden beskrives som værende 168-172 centimeter høj, lys i huden og talte fremmedsprog.

Har du set manden, så kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce