Annonce
Struer

Mand undgik tricktyveri ved at læse avisen

Arkivfoto

Struer: Selvom det aldrig er positivt, når man kan skrive artikler om signalementer på gerningsmænd, så kan en anmeldelse til politiet alligevel indholde noget, der kan få en til at trække på smilebåndet.

- Det er et klasseeksempel på det samarbejde, som politiet har med pressen, siger Lilian Jensen fra lokalpolitiet om den sag, der var på døgnrapporten fra Struer torsdag morgen.

Onsdag morgen klokken 9 gik en 79-årig mand en tur i Struer, og her kunne det måske være gået galt. Men det gjorde det heldigvis ikke. På gåturen mødte den 79-årige en mand, der ville have vekslet en tyver. Umiddelbart uskyldigt. Men den 79-årige havde netop læst i Dagbladet, at en ældre mand i Holstebro tirsdag også var blevet stoppet af en mand, der ville have vekslet en tyver, og der havde der været tale om et tricktyveri, der kostede den ældre mand 3000 kroner. Den 79-årige sagde derfor til manden, at han ikke gik med kontanter, og gik videre, da han følte sig sikker på, at der var tale om den samme mand.

Den ældre herre, der blev snydt i Holstebro, nåede ikke at få et signalement af manden, men det gjorde den 79-årige i Struer til gengæld: Gerningsmanden beskrives som værende 168-172 centimeter høj, lys i huden og talte fremmedsprog.

Har du set manden, så kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce