Annonce
112

Mand sigtet efter trafikuheld

To biler var involveret i et trafikuheld lige syd for Oddesundbroen sent fredag aften.

Oddesund: En 24-årig mand fra Thyholm er blevet sigtet for spirituskørsel efter et trafikuheld i svinget lige syd for Oddesundbroen sent fredag aften.

Manden kom kørende mod syd, da han i højresvinget lige efter broen mistede herredømmet over bilen og kurede over i en bil, der kørte i den modsatte retning. Denne bil var ført af en 19-årig mand fra Thyholm.

Mindst to personer, der var involveret i uheldet, blev kørt til undersøgelse og behandling efter uheldet. Nordvestjyllands Brandvæsen var også kaldt til uheldsstedet, da der var en melding om, at én af de involverede var fastklemt i bilen.

Vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi havde tidligt lørdag morgen ikke overblik over, hvor mange der var kommet til skade ved uheldet og havde heller ikke oplysninger om, hvor slemt de var kommet til skade.

Der blev dog taget en alkoholtest på den 24-årige fører af bilen, der forårsagede uheldet. Den viste en promille over det tilladte, og derfor blev han sigtet for spirituskørsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce