Annonce
Holstebro

Mand risikerer bødestraf for at dele foto af voldtægtsdømt

Det var på det sociale medie Facebook, at et opslag med navn og billede af en mand dømt for voldtægt blev delt. En 31-årig mand risikerer bøde på 25.000 kroner for at have delt opslaget. Det skriver DR P4 Midt & Vest. Alastair Pike/Ritzau Scanpix
25.000 kroner skal det ifølge anklagemyndighed koste en 31-årig mand at have delt billede af en voldtægtsdømt.

København. Efter at en mand sidste sommer blev kendt skyldig i at have voldtaget en niårig pige, begyndte hans navn og et foto af ham at cirkulere på Facebook.

Det er en krænkelse af mandens privatliv, mener anklager Kristoffer Gammelgaard Petersen, som ønsker en 31-årig mand idømt bødestraf for at have delt opslaget med de personlige oplysninger.

- Alle har krav på beskyttelse af deres følsomme personoplysninger, uanset hvad de måtte være sigtet eller dømt for, skriver anklageren i en mail til DR P4 Midt & Vest.

Straffen for at have delt opslag med navn og foto af den dømte bør lyde på 25.000 kroner, mener anklagemyndigheden. Det skriver DR P4 Midt & Vest, som har fået aktindsigt i anklageskriftet mod den 31-årige mand, som er fra hovedstadsområdet. Manden, der mod sin vilje har fået sit navn og billede delt, blev i juli 2018 kendt skyldig i at have bortført og voldtaget en niårig pige på Mors i 2017.

Retten i Holstebro idømte ham en forvaringsdom for forbrydelsen. Under sagen var der navneforbud, og det blev udstrakt, da den voldtægtsdømte ankede byretsdommen. Navneforbuddet gælder derfor, indtil der foreligger en endelig dom i landsretten. Et navneforbud betyder, at det er ulovligt offentligt at gengive mandens navn, stilling, bopæl eller andet, der gør, at den pågældendes identitet offentliggøres. Det fremgår ikke af DR P4 Midt & Vests artikel, hvorvidt den 31-årige erkender eller nægter at have delt opslaget med navn og foto. Den 31-årige var ikke ene om at dele opslag. Ifølge mediet kom 4100 facebookbrugere potentielt på kant med loven for blandt andet at have truet den forvaringsdømte mand på Facebook.

Mediet beretter ikke, hvorvidt andre er sigtet eller tiltalt for at have delt opslaget, hvad den 31-årige skrev i sit opslag, eller om den 31-årige er tiltalt for både trusler og at bryde navneforbuddet. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce