Annonce
Alarm 112

Mand frifundet for drab - selvmord kunne ikke afvises

Efter knap et års varetægtsfængsling er en 20-årig mand fra Holbæk blevet frifundet for drab på 43-årig.

En 20-årig mand fra Holbæk er fredag blevet frifundet for drab på den 43-årige Kim Wiggers Olsen.

Det skriver det regionale medie sn.dk.

Kim Wiggers Olsen blev fundet død 15. december sidste år af knivstik.

Der har i sagen imidlertid været tvivl om, hvorvidt han begik selvmord eller blev slået ihjel af en anden person. Det har hverken politiets efterforskere, retsmedicinere eller Retslægerådet med sikkerhed kunnet fastslå, skriver sn.dk.

Sagen har kørt som en nævningesag. Tre af de seks nævninger stemte for at frifinde den 20-årige, mens tre mente, at han skulle dømmes for drab. To af de tre juridiske dommere mente ikke, at der var tilstrækkelige beviser for at dømme for drab. Dermed blev han frifundet.

Den 20-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, skriver mediet.

Han har fortalt, at de to mænd havde stoffer, som fik ham selv til at hallucinere og døse hen. Han husker intet om, at den 43-årige skulle være blevet stukket med en kniv.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet i 11 måneder, men kan nu se frem til at blive løsladt.

I sagen var den 20-årige også tiltalt for nogle mindre forhold om stoffer. I tre forhold blev han fundet skyldig i at have bestilt ulovlig narko på nettet. Forsendelserne nåede dog ikke frem, da de blev opsnappet af tolderne.

Derfor skal retten senere fredag beslutte, hvilken straf han skal have for de forhold. Men med den lange varetægtsfængsling står han til at blive løsladt efter retsmødet.

Anklagemyndigheden har to uger til at beslutte, om den vil tage sagen videre til landsretten.

/ritzau/

Annonce
Artikel om sagen på sn.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce