Annonce
TTH Herrer

- Man ved jo aldrig om den chance kommer igen

Der var bjørnekrammere fra klubbens tidligere formand John Gråkjær, da Søren Hansen torsdag eftermiddag blev præsenteret som ny cheftræner i TTH Holstebro fra næste sæson af. Foto: Morten Stricker
Søren Hansen har skrevet en tre-årig kontrakt som kommende cheftræner i TTH Holstebro fra sommeren 2020. En mand af klubben, men også en mand med mere i posen, end folk måske er klar over.

Holstebro: Da Søren Hansen for to år siden drog nordpå til Mors-Thy Håndbold for at samle erfaring som cheftræner, lå det i kortene, at det ikke var et farvel, men et på gensyn.

Det var aldrig et spørgsmål om, hvorvidt man gerne ville have klubmanden Søren Hansen i klubben, men om man kunne give ham den rolle, han længtes efter. Jobbet som cheftræner. Det kunne man ikke dengang, men da Patrick Westerholm for nylig selv åbnede døren for Søren Hansen ind til drømmejobbet, lå det til gengæld i kortene, at klubmanden og hjerteklubben igen skulle forenes.

Og det blev de. Torsdag eftermiddag kunne Søren Hansen præsenteres foran medier, fans, sponsorer og gamle holdkammerater i Gråkjær Arena som ny cheftræner i TTH Holstebro fra sommeren 2020 og tre år frem.

- Søren lå lige til højrebenet, og der nåede reelt set heller ikke at komme ret mange andre navne i spil. Vi henter en klubmand ind og noget kultur, som vi vægter højt, men først og fremmest henter vi en dygtig træner, som vi tror på, fortæller bestyrelsesformand Jørgen Hansen.

Annonce

Den nye cheftræner

Søren Reinholdt Hansen er 39 år og født i Kværkeby på Vestsjælland.

Uddannet lærer og gift med Line Reinholdt Søndergaard. Bor i Mejdal med parrets tre børn, Emil på 12, Rasmus på 11 og Katrine på 5. Siden familien rykkede til Vestjylland er også Søren Hansens mor og hendes mand flyttet til Struer.

Søren Hansen er i gang med DHF's højeste træneruddannelse, Master Coach.

Fik sin håndboldopdragelse hos TMS Ringsted, inden han i 2007 skiftede til TTH Holstebro. Den aktive karriere sluttede i 2015, hvor Søren Hansen allerede havde været spillende assistenttræner for herreholdet i et år.

Fra 2015 til 2017 var han assistenttræner for både klubbens herrer og damer, ligesom han i en kort periode måtte vikariere som cheftræner, efter Pether Krautmeyer blev ramt af blodprop i hovedet. I 2017 forlod Søren Hansen TTH til fordel for et job som cheftræner i Mors-Thy Håndbold.

Søren Hansen er med 305 kampe for TTH nummer otte på listen over herrespillere med flest kampe i klubben.

Kunne ikke sige nej

Med en klump i halsen trådte han ind i foyeren til klapsalver og blitzende kameraer til en af de dårligst bevarede hemmeligheder i dansk håndbold denne sommer. Alle vidste, det ville være den 39-årige tidligere spiller og assistenttræner, der ville træde op på scenen, og alle var ligeglade.

For de var glade for at se Søren tilbage, hvor han hører til, i TTH Holstebro. Og Søren Hansen selv, han var nok den, der var allermest glad for gensynet.

- Det er gået stærkt det hele, siden John ringede og sagde, at han gerne ville have et møde med mig. Der er ingen tvivl om, at det tændte en glød i mig, da jeg blev tilbudt jobbet, og det kunne jeg ikke sige nej til, selvom jeg lige skulle hjem og tænke det igennem og tale med min familie, fortæller Søren Hansen.

Den tidligere stregspiller får masser af rosende ord med på vejen for det arbejde, han de seneste to sæsoner har udført hos Mors-Thy Håndbold. Men han skal også være den første til at erkende, at det er helt rimeligt, når nogle vil pege på, at jobbet i Holstebro er et stort job for en mand med kun to års erfaring som ligatræner for et hold i den tunge ende af tabellen.

- Man skal tage nogle chancer ind imellem, og selvom nogle vil sige, at jeg godt kunne have brugt et eller to års erfaring mere, inden jeg skulle til en klub som Holstebro, så var jeg nødt til at sige ja. Man ved jo heller aldrig, om sådan en chance kommer igen, siger Søren Hansen.

Historien om Søren Hansen og TTH Holstebro er en charmerende en af slagsen. I 2007 forlod sjællænderen de trykke rammer hos TMS Ringsted og skiftede til Holstebro i jagten på større sportslige oplevelser.

Dem fik han, men først efter at han var lige ved at stikke halen mellem benene og flygte hjem til Sjælland. Søren blev og tog kampen op, og groede stille og roligt fast i det vestjyske, ligesom resten af familien. Og derfor var det også umuligt at sige nej, da drømmejobbet opstod i Sørens egen by og i Sørens egen klub.

- Jeg får stadig at vide, at jeg har en sjællandsk accent, men den er ikke så slem længere, og jeg har da også fået en trailer, så jeg er ved at blive rigtig jysk. Men det er da lidt sjovt, at da vi flyttede herover, var Emil et halvt år, og aftalen var, at vi ville flytte hjem til Sjælland, når han skulle begynde i skole. I dag er han 12 år, fortæller Søren Hansen.

Skal arbejde med kulturen

Samtidig med at Søren Hansen har underskrevet sin tre-årige kontrakt, har assistenttræner Claus Uhrenholt ligeledes forlænget sin aftale med et år ekstra, så de nu begge er på kontrakt frem til sommeren 2023.

Det giver duoen arbejdsro til, sammen med målmandstræner Michael Bruun, at forme TTH Holstebro i mange år fremover. Og der er tale om en duo, for selvom det bliver med Søren Hansen som chefen, og Uhrenholt som assistent, er der tale om et makkerpar med stor gensidig respekt.

- Det bliver sjovt at skulle arbejde sammen med Claus igen, som jeg jo selv havde som træner, og vi har haft mange gode håndboldsnakke sammen, både da jeg var spiller, og mens jeg har været træner. Og vi har da også tidligere snakket om, at det kunne være interessant at komme til at arbejde sammen en dag, fortæller Søren Hansen.

Netop Claus Uhrenholts store erfaring bliver ifølge Søren Hansen en stor styrke i makkerskabet.

- Vi skal have et makkerskab op at køre, hvor vi bruger hinandens evner, og når der står en mand ved siden af, med så meget erfaring som Claus har, kan det også kompensere lidt for, at jeg ikke har så meget erfaring. Til gengæld kan jeg komme med nogle nye idéer, og på den måde tror jeg, vi kommer til at passe godt sammen, forklarer Søren Hansen.

- Klubben får også noget andet, med to trænere, der bor i byen og kan være tæt på klubben på en anden måde. Jeg skal forsøge at præge holdet og kulturen, ligesom jeg håber at kunne få både ungdomsholdene og andetholdet mere integreret med førsteholdet. Derudover har jeg også et par gode idéer, men dem må jeg hellere gemme, til efter vi har mødt TTH med Mors-Thy, siger Søren Hansen, der først er købt fri af sin kontrakt hos ligakonkurrenterne fra sæsonens afslutning.

Indtil da fortsætter han med at køre den daglige tur mellem hjemmet i Mejdal og arbejdspladsen på Mors.

- Men jeg kommer nok ikke til at få meget mere tid, når jeg starter i TTH, selvom jeg sparer en times kørsel hver vej, for jeg tror, der venter rigtig meget arbejde herude i klubben, forklarer Søren Hansen.

Allerede dengang Søren Hansen var spiller i klubben, kunne han og daværende cheftræner Claus Uhrenholdt have deres diskussioner om taktikken. Dem får de flere af, når de fra 2020 til 2023 skal danner makkerpar på bænken i TTH. Foto: Morten Stricker

Ikke uambitiøst

I TTH Holstebro er ambitionerne store, og man drømmer om at lege med, hvor det er rigtig sjovt. Derfor er det også rimeligt at stille spørgsmål ved ambitionsniveauet i at hente Søren Hansen ind.

Er han ikke bare den nemme løsning, fordi han bor i byen og kender klubben? Og kunne man ikke have fundet en træner med en større offentlig profil, lidt ligesom med Klavs Bruun Jørgensen, end den beskedne, adapterede vestjyde?

- Vi har før haft gode erfaringer med at hente trænere, der ikke havde været træner i en topklub før. For os handler det om hele paletten og frem for alt, så er Søren en god håndværker med et godt hoved og nogle gode menneskelige egenskaber, fortæller Jørgen Hansen.

- Både Klavs og Patrick har været med til at flytte klubben og gøre den til det, den er i dag, men nu synes vi også, at tiden er inde til én med Sørens kvaliteter. At du har et stort navn betyder ikke, at du er den rigtige træner, og så ved alle, der kan huske Søren som spiller også, at han er en vinder.

Sådan lyder beskeden også fra rutinerede Magnus Bramming, der både har været holdkammerat med Søren Hansen og haft ham som assistenttræner i TTH.

- Man skal ikke lade sig snyde af, at Søren er en venlig mand uden for banen. Han er også en vinder, der for alt i verden vil vinde og altid har givet alt, hvad han har - også det beskidte arbejde, hvis det var nødvendigt, forklarer Magnus Bramming.

Næste gang, publikum i Gråkjær Arena får lov til at opleve Søren Hansen, er allerede torsdag den 29. august, når Mors-Thy Håndbold kommer på besøg i første spillerunde af årets håndboldliga.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce