Annonce
Navne

Maja er første EUX Velfærd-student fra SOSU i Holstebro

Maja Ørskou Vigsøs har sagt ja tak til en stilling som social- og sundhedsassistent på et plejehjem i Holstebro. Hendes drøm om at bruge sin EUX til at videreuddanne sig lever endnu, men først vil hun arbejde og måske endda være vejleder for andre SOSU-elever. Pressefoto
Maja Ørskou Vigsø kan torsdag iføre sig den hvide studenterhue- dog med et tvist i form af et ekstra gråt bånd om huen, som viser, at hun bliver EUX-student.

Holstebro: Social- og sundhedsskolen fejrer torsdag den 18. februar, at de første EUX Velfærd-studenter i det midtjyske springer ud – heriblandt Maja Ørskou Vigsø fra Holstebro.

Udover glæden ved at se de første EUX-elever med hue på, bringer elevernes store mærkedag også forhåbninger om at vække flere unges interesse for en unik og stærk ungdomsuddannelse, skriver Social- og sundhedsskolen i en pressemeddelelse.

Maja Ørskou Vigsø kan torsdag iføre sig den hvide studenterhue- dog med et tvist i form af et ekstra gråt bånd om huen, som viser, at hun bliver EUX-student.

- Når jeg tænker på torsdag, får jeg et sug i maven, både fordi jeg er nervøs, men også fordi jeg glæder mig til at blive færdig. Det betyder meget for mig, og jeg har vist, at jeg kan mere, end jeg regner med, fortæller den 21-årige kommende EUX Velfærd-student fra Holstebro i pressemeddelelsen.

Annonce

Både skole og praktik

Maja Ørskou Vigsø gjorde sig mange tanker, da hun besluttede at sætte kryds ved EUX Velfærd i forbindelse med valg af ungdomsuddannelse. I baghovedet spøgte tankerne om at følges med størstedelen af vennerne på gymnasiet, men Maja fik i samråd med sine forældre og en studievejleder sporet sig ind på, at der var en anden vej for en ung, der drømte om mere end teoribøger.


Jeg bliver student, som betyder rigtig meget for mig - og jeg har på samme tid uddannet mig til at arbejde med mennesker.


- En social- og sundhedsassistentuddannelse med EUX giver mig alt det, jeg drømte om. Jeg bliver student, som betyder rigtig meget for mig - og jeg har på samme tid uddannet mig til at arbejde med mennesker. Jeg har haft muligheden for at kombinere skole med praktik, som har betydet rigtig meget, da jeg både var lidt skoletræt og også har en ekstra udfordring i og med, at jeg er ordblind, fortæller hun.

Torsdag eftermiddag kulminerer de mange timers teori og praktik, når Maja Ørskou Vigsø sammen med de fire øvrige EUX Velfærd-studenter fra SOSU-skolen i Holstebro holder online dimission sammen med familie, repræsentanter fra social- og sundhedsskolen samt festtaler Conny Jensen, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Annonce

En ny type elever

Eleverne har fulgt undervisningen og praktikkerne på social- og sundhedsassistentuddannelsen i Herning og sideløbende taget de gymnasiale fag på HTX i Holstebro.

- Det er en stor festdag for os som skole at kunne fejre de første færdiguddannede EUX-studenter. De har truffet et modigt uddannelsesvalg, og vi glæder os til at se, hvordan de bruger deres unikke muligheder både på arbejdsmarkedet, siger Mads Schmidt Haagensen, direktør på Social & SundhedsSkolen, Herning, der også driver SOSU-skolen i Holstebro.

Politisk er der også bevågenhed omkring EUX Velfærd som et aktiv, når unge vælger retning i deres uddannelsesliv. Regionsrådsmedlem i Region Midtjylland og næstformand i Social & SundhedsSkolen, Hernings bestyrelse, Conny Jensen siger i pressemeddelelsen:

- Som region er vi optagede af, at vi uddanner den arbejdskraft, der er brug for. EUX Velfærd er i den sammenhæng et godt bud på en ny type elever, som enten kan fortsætte som social- og sundhedsassistenter – eller uddanne sig videre til andre roller i sundhedssektoren, hvor der også er brug for dem.

På landsplan springer 77 EUX Velfærd-studenter ud i løbet af februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce