Annonce
Sport

Magnussen misser akkurat pointene i Formel 1 i Brasilien

Ricardo Moraes/Reuters
Danskeren sluttede som 11'er i sæsonens næstsidste Formel 1-grandprix i Brasilien, som Max Verstappen vandt.

Der har ikke været mange lyspunkter i Kevin Magnussens Formel 1-sæson i år.

Søndag bød heller ikke på et for den danske racerkører, der sluttede årets næstsidste Formel 1-grandprix i Brasilien på en 11.-plads og altså lige uden for pointene.

Det var et sammenstød i starten af løbet med Renaults Daniel Ricciardo, der sendte danskeren langt tilbage, efter at han ellers var startet som nummer ni.

Danskeren fik reddet nogle placeringer mod løbets slutning, da de to Ferrari-racere, Charles Leclerc og Sebastian Vettel, kørte sammen med få omgange tilbage og begge måtte udgå.

Magnussens teamkollega, Romain Grosjean, blev nummer 13.

Max Verstappen (Red Bull) vandt løbet foran Pierre Gasly (Toro Rosso), der fik sin første podieplads i karrieren.

Nummer tre blev Carlos Sainz (McLaren), efter at Lewis Hamilton (Mercedes), som i første omgang var sluttet som treer, blev straffet for et sammenstød med Alexander Albon (Red Bull).

Hamilton, der allerede i det seneste løb genvandt titlen som verdensmester, tog skylden på sig og kom efterfølgende med en undskyldning til Albon.

Det så til at begynde med ud til, at Haas skulle have point med hjem fra Brasilien, efter at både Magnussen og Grosjean var i top-10 efter lørdagens kvalifikation.

Det er blot tredje gang i denne sæson, at Haas havde begge kørere til at starte i top-10.

Danskeren sluttede kvalifikationen som nummer ti, men startede nier, da Leclerc i sin Ferrari havde fået en straf på ti placeringer.

Leclerc var dog hurtig til at køre sig op gennem feltet, og på fjerde omgang sendte han Magnussen tilbage på tiendepladsen.

Kort efter blev danskeren også overhalet af Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lando Norris (McLaren) og Lance Stroll (Racing Point) og røg uden for top-10.

På niende omgang gik det så helt galt for Magnussen, der bestemt ikke har haft en god sæson. Daniel Ricciardo kørte ind i danskeren og sendte ham helt tilbage i den tunge ende af feltet.

Efterfølgende modtog Ricciardo, der måtte i pit efter sammenstødet, en tidsstraf på fem sekunder.

Fra den bageste del af feltet var der ikke meget, Magnussen kunne stille op med sin Haas-racer, der sæsonen igennem har haft svært ved at finde farten.

Derfor var det gode nyheder for danskeren, da en safetycar kom på banen, fordi Valtteri Bottas' Mercedes skulle løftes af banen, efter at finnen måtte udgå med motorproblemer.

Magnussen udnyttede det til at skifte dæk, og da løbet igen blev givet frit, kunne han hente et par placeringer.

Mod slutningen af løbet kørte de to Ferrari-racere med Leclerc og Vettel så ind i hinanden i en hård dyst om placeringerne i front og måtte begge udgå. Surt for Ferrari, men godt for Magnussen, der rykkede helt op på 11.-pladsen.

Da løbet igen blev givet frit, lykkedes det også danskeren et kort øjeblik at køre sig i top-10, men han blev overhalet på sidste omgang og sluttede lige uden for pointene.

Heller ikke Grosjean lykkedes med at blive i pointene, selv om han startede som nummer syv.

Han faldt tilbage i feltet, og da runden af stop var slut, endte han på en 12.-plads, men mod slutningen fik han problemer med motoren og røg helt tilbage i den tunge ende.

Sæsonens sidste grandprix køres i Abu Dhabi 1. december.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce