Annonce
Sport

Magnussen ærgrer sig: Alt kørte på skinner indtil løbet

Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussen ville ikke pege fingre ad sit Haas-team efter nedturen i Monaco.

Kevin Magnussen forsøgte at holde humøret højt efter sin store nedtur i Monaco, men skuffelsen kunne han ikke skjule.

Her vekslede danskeren en startplacering som nummer fem til en pointløs 12.-plads efter et dårlig pitstop-beslutning fra Haas-garagen tidligt i Formel 1-grandprixet.

Senere søndag blev danskeren så tildelt en tidsstraf på fem sekunder af Den Internationale Motorsportsunion (FIA). Straffen kom efter en duel med Racing Point-køreren Sergio Perez, og den betød, at Kevin Magnussen dumpede ned som nummer 14 i den endelige stilling.

- Jeg ved ikke rigtig, hvad der gik galt. Teamet har gjort det fantastisk og leveret en virkelig flot præstation hele weekenden. Alt har kørt på skinner ... indtil løbet.

- Det er det positive, vi må tage med. Bilen har været god, så det er super ærgerligt, at det gik sådan i løbet. Vi må se på hvorfor, siger Kevin Magnussen til TV3+

Under starten i de smalle gader røg han ned på sjettepladsen, hvor han lå fanget bag den langsommere Daniel Ricciardo i Renault.

På 12. omgang blev danskeren kaldt i pit for at skifte fra softdæk til mediumdæk, og det kostede dyrt.

De fire førende kørere pittede, og både Renault og Haas tog den forkerte beslutning ved hive deres kørere ind efter dem.

Hele midterfeltet blev ude, og som sådan blev Magnussen fanget bag langsommere og taktisk kørende biler, han ikke kunne slippe forbi.

Dermed fik han aldrig gavn af de nye dæk, og fra han kom ud fra pit på 14.-pladsen, nåede han aldrig tilbage, hvor det for alvor var sjovt.

- Jeg fik en meget normal start, men kom i lidt trafik bag Vettel, som kørte langsomt ind i svinget, og det gjorde, at Ricciardo kunne få lov at komme op på siden af mig ind i svinget, så jeg mistede en placering.

- Havde vi ikke kørt i pit under safety car, havde vi nok fået den tilbage, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Siden viste det sig, at Magnussens hurtige pitstop også rent slitagemæssigt var en skidt beslutning.

Hans teamkollega Romain Grosjean kørte nemlig de første 50 af de 78 omgange på de softdæk, som både han og Magnussen startede på, og som Haas altså valgte at hive Magnussen ind for at skifte på 12. omgang.

Romain Grosjean kørte sig fra 13. startposition op til en slutplacering som nummer ni, men blev efter en tidsstraf noteret for en endelig tiendeplads med ét medfølgende VM-point til kontoen, der nu tæller to af slagsen.

Magnussen har 14.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce