Erhverv

Madsamling er ikke opgivet på Ausumgaard

Der var stor lokal opbakning, da Ausumgaard åbnede Madsamling sidste år i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker.
Ausumgaard pusler stadig med en lokal udgave af Madsamling, der lukkede sidste år. Tiden, og den rette platform, skal bare lige være til det.

Hjerm: I små ti måneder i løbet af 2018 kunne man hente friske forsyninger af lokale fødevarer, da Ausumgaard blev en del af konceptet Madsamling.

En gang om ugen kunne man bestille brød, mejeriprodukter, vin, fisk, kød og grøntsager fra diverse producenter, der maksimalt lå 150 kilometer fra opsamlingsstedet, og så tage hen og afhente sine varer en fast dag ugentligt.

Konceptet blev taget godt imod fra start af struerboerne, og alt i alt var der omkring 600 tilmeldte til madsamlingsstedet på Ausumgaard. Men det sluttede pludseligt, da Madsamling i Danmark, der oprindelig kommer fra Frankrig, lukkede ned på grund af for lav indtjening.

Den nyhed var de ærgerlige over på Ausumgaard, og indehaver Maria Lundgaard-Karlshøj sagde dengang:

- Vi vil gerne arbejde på at udvikle en lokal udgave, hvor producenterne her fra området kan være med. Vi vil jo gerne formidle lokale fødevarer, som vi også selv er en del af, så vi har selv nogle idéer, og så må vi se, hvad der er af muligheder.

Det er ikke opgivet. Tiden skal bare lige være til det.

Maria Lundgaard-Karlshøj om Madsamlingskonceptet

Ikke opgivet

Og det vil de sådan set stadig ude på Ausumgaard. Men projektet har i noget tid, som Maria Lundgaard-Karlshøj beskriver det, ligget i "syltekrukken" af forskellige årsager.

- Men det er ikke opgivet. Tiden skal bare lige være til det, siger hun.

Oprindeligt var det planen at fortsætte med noget meget lig det, som kunderne kendte fra Madsamling.

Her blev alle producenter og deres varer præsenteret på en hjemmeside for medlemmerne, så de selv kunne sidde og klikke sig igennem udvalget og se, hvad de gerne ville have til den kommende uge. Men et sådant online system var lidt for dyrt at give sig i kast med, viste det sig.

- Vi arbejder på et koncept, hvor man selv henter varerne i et aflåst rum, og så låser rummet op med sin telefon, men vi er ikke nået så langt med det endnu, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce