Annonce
Struer

Mads Gammelmark stopper som kommunaldirektør

Mads Gammelmark stopper som kommunaldirektør i Struer på grund af sygdom. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, har opsagt sin stilling på grund af sygdom

Struer: Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, har opsagt sin stilling.

Økonomi-, Erhvervs- og Bosætningsudvalget har modtaget brev fra kommunaldirektør Mads Gammelmark om, at han på grund af sygdom ikke længere kan bestride stillingen som kommunaldirektør, hvorfor han har opsagt sin stilling.

Økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget beklager, at Mads Gammelmark af den årsag må stoppe, men respekterer naturligvis hans beslutning.

- Vi har haft møde fredag formiddag og diskuteret situationen, fortæller borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Mads Gammelmark blev ansat som kommunaldirektør i Struer Kommune 1. januar 2017, og efter kommunens køb af Bang & Olufsens oprindelige hovedbygning på Peter Bangs Vej, har han blandt andet stået i spidsen for at få gennemført en større rokade i hele den kommunale organisation. En rokade, som først vil blive gennemført, når B&O's tidligere hovedkvarter er bygget om og gjort klar til, at Struer Kommune kan samle de forskellige afdelinger, hvor borgerne har brug for direkte adgang under samme tag.

Men der ligger også mange andre opgaver på hans bord.

- Vi er ved at danne os et overblik, og så må de øvrige medlemmer af direktionen tage over og få det til at fungere, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

På mødet i kommunens økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalg fredag formiddag blev det besluttet, at Jakob Bisgaard, som er direktør for teknik og kultur, vil blive konstitueret som kommunaldirektør, indtil der kan blive indledt en ansættelsesprocedure og ansat en ny.

- Formelt kommer det til at ske på byrådsmødet 27. august, men i praksis overtager Jakob Bisgaard ansvaret fra i dag, fortæller Niels Viggo Lynghøj.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj har ikke yderligere oplysninger om baggrunden for Mads Gammelmarks beslutning, og det har heller ikke været muligt at få yderligere oplysninger fra Mads Gammelmark selv.

Annonce

Mads Gammelmark

51 år Født 28. december 1967 på Sjælland.

Var otte år da familien flyttede til Als ved Hadsund i Himmerland.

Student fra Hobro Gymnasium 1986.

Cand.scient.adm fra Aalborg Universitet i 1991.

1991-1994: Ansat i organisationsafdelingen i Djursland Bank.

1994-1999: Områdeleder for Himmerlandshave Ældrecenter i Støvring Kommune, siden afdelingsleder i samme kommune på hele ældre-handicapområdet.

1999-2004: Først familiechef i fire år i Randers Kommune, så udviklingschef i borgmesterens afdeling.

2004-2006: Socialchef i Hobro Kommune.

2006-2012: Først områdechef indenfor sundhed og omsorg for vestbyen, så forvaltningschef med ansvar for halvdelen af ældreområdet, sundhedsområdet, velfærdsteknologi og bygningsafdelingen indenfor Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

2012-2014: Direktør for Børn og Unge samt Teknik og Miljø i Oder Kommune.

2014: Den 1. december ansat som direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.

2017: Kommunaldirektør i Struer Kommune fra 1. januar og indtil han nu har opsagt sin stilling ved Struer Kommune på grund af sygdom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce