Annonce
Erhverv

Mads er blandt landets bedste til fliser og beton

For tiden lægger Mads Brunsgaard Christensen fortov i Bøvlingbjerg, hvor man er i gang med at lægge nye fjernvarmerør. Det er der dog ikke meget træning i. Foto: Benny Gade
Mads Brunsgaard Christensen er eksemplet på, at de boglige fag ikke behøver være den rette hylde for alle - han er blandt de bedste håndværkere

Bøvlingbjerg: Det er ikke let at se, som han stille sidder og arbejder på fortorvet i Bøvlingbjerg. Men det er faktisk én af landets bedste med sten og fliser, der er i gang med at lægge fortov.

- Man er i gang med at grave nye fjernvarmerør ned, og så skal fortovet jo efterfølgende lægges igen, forklarer Mads Brunsgaard Christensen.

Han er blot 19 år og fortsat i lære som anlægsstruktør hos Nørgaards Fliser. Alligevel er han blandt de bedste af sin slags, og derfor kan han også kalde sig regionsmester i skills for anlægsstruktører. Sammen med sin kollega Flemming Boel fra Skjern var makkerparret de bedste i konkurrencen, hvor de skulle lave en belægning med tilhørende rampe og udskæring til et logo. Derfor er de nu gået videre til DM, der dog først holdes i april næste år.

Annonce

I mellemtiden arbejder Mads Brunsgaard Christensen hos Nørgaard Fliser, hvor han også gør sin uddannelse færdig.

- Jeg regner med at være færdig med uddannelsen til marts, fortæller han.

Brosten og fliser

Normalt er der afsat nogle uger op til et DM, hvor kombattanterne får lejlighed til at træne og øve sig. Det er der også i år, men foreløbigt gælder det om at få fortovet i Bøvlingbjerg lavet færdig.

- Det er der ikke meget træning i, siger Mads Brunsgaard Christensen, der er i gang med at lægge en række brosten mellem de store fortovsfliser.


Man kan godt gå og glæde sig til at skulle på et skoleforløb i nogle uger og sidde inde i varmen. Men når jeg nærmer mig afslutningen af forløbet, glæder jeg mig til at komme ud igen

Mads Brunsgaard Christensen, anlægsstruktørlærling


Men han keder sig ikke. Faktisk kan han lide arbejdet, der for en stor del af tiden foregår udendørs.

- Man kan godt gå og glæde sig til at skulle på et skoleforløb i nogle uger og sidde inde i varmen. Men når jeg nærmer mig afslutningen af forløbet, glæder jeg mig til at komme ud igen, siger han.

Annonce

De store maskiner

Den 19-årige lærling stammer fra Lemvig og har aldrig været i tvivl om, at han skulle i gang med et håndværksfag. Han har tidligere været omtalt i avisen, fordi han var den eneste på sin årgang i 9. klasse der valgte et håndværksfag, mens de øvrige elever i klassen valgte den boglige vej. Han var ganske enkelt skoletræt.

Han var heller ikke i tvivl om, at det skulle være hos Nørgaard Fliser, selv om han oprindeligt havde andre tanker. Faderen arbejder hos VG Entreprenør og kører med de store anlægsmaskiner, så derfor havde Mads Brunsgaard Christensen som barn også en ide om, at han skulle være maskinfører.

Mads Brunsgaard Christensen er i lære hos Nørgaard Fliser og har en forventning om, at han vil have fast arbejde i firmaet,  når han er udlært. Foto: Benny Gade

Det var dog kun indtil han kom i praktik hos Nørgaard Fliser.

- Det var allerede i 6. klasse, at jeg kom i praktik et par dage hos virksomheden, fortæller han.

Da fik han øjnene op for, at andet end store maskiner kunne være interessante. Han blev bidt af fliser og beton. Da han i 9. klasse skulle i en uges erhvervspraktik, var han slet ikke i tvivl. Han skulle tilbage til Nørgaard Fliser, og sådan blev det.

Annonce

Skarp konkurrence

Resten er næsten historie. Han fortsatte som fejedreng i virksomheden, og da der senere blev mulighed for en praktikplads, sprang han til. Om nogle måneder kan han formentlig kalde sig færdiguddannet anlægsstruktør med udsigt til et fast arbejde.

- Jeg regner med, at der er arbejde til mig i firmaet, når jeg er færdig. Det er jeg stillet i udsigt, siger han.

Men først er der et DM, der skal overstås. Det skal holdes i Høng til april, og da skal han igen være makker med Flemming Boel, der er i lære hos virksomheden Lauge Bonde i Spjald. De skal mødes nogle uger før, hvor de også får mulighed for at øve sig på opgaven. Mads Brunsgaard Christensen føler sig dog ikke sikker på, at han efterfølgende kan kalde sig for dansk mester.

- Jeg kender jo ikke de andre, vi skal konkurrere mod og ved derfor ikke, hvor dygtige de er. Men der er jo en grund til, at de er med i konkurrencen, siger Mads Brunsgaard Christensen.

Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce