Annonce
Erhverv

Mads blev hyldet med surprise-fest

Mads Borup Kristensen (til venstre) er sammen med sin makker landets bedste bygningsstruktør. Privatfoto
Ung mand fra Fabjerg er landets bedste bygningsstruktør

Fabjerg/København: Der var håndtryk fra statsminister Mette Frederiksen, da 22-årige Mads Borup Kristensen fra Fabjerg sent lørdag eftermiddag blev hyldet som landets bedste bygningsstruktør.

Det skete ved DM i skills, der blev afviklet i Bella Center i København. Mads Borup Kristensen var sammen med en makker de bedste bygningsstruktører.

- Vi havde en god fornemmelse, da vi pillede af-forskallingen af, men man kan ikke gøre andet end at håbe. Vi regnede selv med, at det enten var os eller et hold fra Fyn, der lå til at vinde. Vi havde begge lavet nogle fejl, men dommerne vurderede så til sidst, at det var os, der havde gjort det bedst, siger Mads Borup Kristensen.

Han er til daglig i lære hos entreprenørfirmaet Søren V. Jensen i Lemvig, hvor han mangler omkring to måneder af den tre et halvt år lange uddannelse.

Hans chef, Søren V. Jensen, glædede sig også over, at hans lærling kunne lade sig kåre som dansk mester.

- Vi vidste godt, at han var dygtig, men vi havde ikke regnet med, at han vandt, siger Søren V. Jensen.

Han var sent lørdag aften med til at fejre Mads Borup Kristensen, da han kom hjem til Fabjerg. Mads' kæreste havde nemlig fået stablet et surprise-party på benene.

- Det var noget af en overraskelse, da der pludselig stod en masse mennesker i køkkenet for at fejre mig, siger Mads Borup Kristensen.

Sammen med makkeren skal han senere på foråret dyste med sidste års vindere af DM i Skills om en plads ved EM i Skills, der i efteråret bliver afviklet i Østrig.

- Det bliver lidt underligt at skulle ud i den dyst, for vi skal møde et hold, vi allerede slog i kvalifikationen til DM i Skills, siger Mads Borup Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce