Annonce
Holstebro

Maabjerg med i ny erhvervspakke: 140 millioner til biobrændstoffer

Foto: Johan Gadegaard.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale har lavet erhvervspakke, der sætter penge af til at fremme produktionen af avancerede biobrændstoffer. Hvordan, pengene skal udmøntes, er endnu ikke aftalt.

Nordvestjylland: Selv om der ikke står Maabjerg Energy Center noget sted i aftalen om en ny erhvervspakke, er det planerne om at lave et andengenerations bioethanolanlæg i Måbjerg, der er tænkt på, når der står avancerede biobrændstoffer i aftale teksten.

Det lader flere politikere omkring forhandlingerne forstå.

"Der afsættes en pulje på 20 mio. kr. om året i 7 år til fremme af produktion af avancerede biobrændstoffer. Aftaleparterne vil blive præsenteret for et oplæg til den nærmere udmøntning af puljen i første halvdel af 2018," lyder det i den kortfattede aftaletekst.

- Det er rigtigt, at beløbet ikke direkte er målrettet et enkelt projekt, og at alle i princippet kan søge dem, siger den Konservative Orla Østerby.

- Men i de forhandlinger, som jeg har været med i siden august, hvor vi har forsøgt at få Maabjerg-projektet på skinner igen, har beløbet 140 millioner kroner været det, som man arbejdet på. Så jeg er ikke i tvivl om, hvilket projekt, der har været i tankerne, da man lavede aftalen, siger Orla Østerby.

De Radikales Andreas Steenberg mener også, at pengene passer som fod i hose til Maabjerg Energy Concept.

- Der er leveret på iblandingskravet og nu på 140 millioner kroner. Det glæder vi os over, og nu er det så op til Maabjerg Enenrgy Concept at vise, at det er dem, som skal have pengene -og at de også kan sparke projektet hele vejen i mål, som vi alle håber på, siger Steenberg.

Maabjerg Energy Centers planer om at lave verdens største andengenerations bioethanolanlæg forventes at kunne give op mod 1000 arbejdspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce