Annonce
Ulfborg/Vemb

Mølle-planer i Thorsminde rykker tættere på: - Jeg synes, at man med det her generer et helt samfund for at tjene 300.000 kroner om året

Der skal efter planen rejses en 125-150 meter høj vindmølle ved Fugleøen i Thorsminde. Flere af kritikerne frygter blandt andet skyggekast og den lavfrekvente støj, møllen vil medføre. Arkivfoto
Mandag i næste uge skal det fra Thorsminde Havn besluttes, om man vil udleje et areal på Fugleøen, så der kan rejses en vindmølle. Efter et borgermøde, hvor "kritikerne" skulle komme til orde, er en af deltagerne skuffet. Hun føler sig ikke hørt.

Thorsminde: Projektet har været flere år undervejs. En vindmølle med en højde på mellem 125-150 meter skal rejses på Fugleøen ved Thorsminde. Og nu er planerne rykket tættere på.

Det er de efter det borgermøde, som Thorsminde Havn og Windteam i midten af august afholdt for byens borger. Ideen med mødet var ifølge havnechef Lisette Sønderby at vejre stemningen blandt byens borgere for møllen og oplyse dem om mulighederne i planerne. Blandt andet muligheden for at kunne få en lavere fjernvarmeregning som følge af, at det lokale fjernvarmeværk vil kunne hente strøm direkte fra møllen, som vil give en forventet besparelse på varmeprisen på ti procent.

75 borgere dukkede op til mødet, der foregik i Mindbocentret.

- Vi har afholdt det her møde for at høre borgernes holdning, før man sætter projektet i gang, siger Lisette Sønderby, der vurderer, at der efter mødet var en "overvejende positiv stemning".

- Vi ville give dem, der var skeptiske og kritiske overfor møllen mulighed for at komme til orde. Oplevelsen var, at der var overvejende positiv stemning og få kritikere, siger havnechefen.

Det er dét indtryk, der tages med, når havnens bestyrelse mandag i næste uge skal endeligt beslutte, om man ønsker at leje grunden på Fugleøen, som havnen ejer, til vindmølleprojektet.

Såfremt det bliver bestemt, kan havnen se frem til en årlig leje på 3-400.000 kroner de næste 30 år - altså mellem ni og 12 millioner kroner ialt, oplyser havnechefen.

- Det vil bestemt øge udviklingsmulighederne for os, for det er penge, vi kan bruge andetsteds, siger hun.

Annonce

Føler sig ikke hørt

En af dem, der dukkede op til mødet, var 68-årige Judith Weber Weltz. Hun synes dog ikke, at der var megen mulighed for at ytre sin holdning på mødet:

- Der blev på mødet lagt op til, at vi skulle høres. Men der var ikke nogen, der spurgte, om man var modstander eller ej, siger hun.

Hun frygter blandt andet gener fra møllens lavfrekvente støj.

- Jeg synes, at man med det her generer et helt samfund for at tjene 300.000 kroner om året, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce