Annonce
Indland

Mødregruppen både begejstrer og skuffer filmanmeldere

Charlotte Sachs Bostrup har instrueret filmen "Mødregruppen", der har premiere 7. februar.

Anmelderne er meget uenige i, hvad Charlotte Sachs Bostrups nye film, "Mødregruppen", har at byde på.

Feel good-filmen "Mødregruppen" deler i den grad vandene blandt anmelderne.

Således får filmen, der er skrevet af Christina Sederqvist og instrueret af Charlotte Sachs Bostrup, både to og fire stjerner og bliver kaldt alt fra "Morten Korch med kvindevinkel" til en "sensation".

Skyskrabere og storbyliv danner rammen om overklasseparret Line (Danica Curcic) og Bjørns (Anders W. Berthelsen) liv i Hongkong. Alt er perfekt, indtil Line kommer hjem og finder manden med hovedet mellem benene på babysitteren.

Med sin lille søn på armen forlader hun den utro mand og vender tilbage til provinsbyen Korinth på Fyn, hvor hun er vokset op, men siden har lagt stor afstand til.

Ekstra Bladets anmelder kalder "Mødregruppen" noget så "sensationelt som en vellykket, dansk komedie".

Og dem kan der være "årevis imellem, så der er grund til at klappe højt i hænderne, når det enelig sker", skriver avisen.

Filmens store styrke er ifølge Filmmagasinet Ekko "det charmerende persongalleri og den morsomme dialog" mellem storbysnobben Line og den mere provinsielle mødregruppe, hun bliver en del af.

- "Mødregruppen" passer perfekt i tidsånden, og det er altid dejligt at se en film med så mange stærke og handlekraftige kvindekarakterer (...) Filmen gør lige netop det, som en feel good-komedie skal. Man kan ikke undgå at lade sig rive med og forlade biografen i højt humør, skriver Filmmagasinet Ekkos anmelder.

I en helt anden anmeldergrøft befinder Information og Politiken sig.

Sidstnævnte kalder "Mødregruppen" for "en dansk folkekomedie, når den er allermest træt i koderne".

- Charlotte Sachs Bostrup vil gøre friktionerne i mødregrupper til hjertevarm humor, men ender med et stillbillede af en kliché med slidte karakterer fra den danske folkekomedies arkiver, skriver avisens anmelder.

Heller ikke Information er begejstret for filmens punchlines.

- " (...) Tre-fire af replikkerne er ret sjove", men ellers er der ikke meget at komme efter, skriver avisens anmelder blandt andet.

Især en bestemt scene, hvor Line ikke kan finde ud af at putte bananer i en plastikpose, omtales som "fladpandet" og "overinstrueret".

- Det er den mest utroværdige ubehjælpsomhed på film, siden Tom Hanks i rollen som statsløs ekssovjetborger lærte at håndtere et dørhåndtag i Spielbergs "The Terminal" fra 2004, skriver Politikens anmelder.

"Mødregruppen" får to hjerter af Politiken og fire stjerner af både Ekstra Bladet og Filmmagasinet Ekko. Information uddeler ikke karakterer.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce