Annonce
Indland

Mødregruppen både begejstrer og skuffer filmanmeldere

Charlotte Sachs Bostrup har instrueret filmen "Mødregruppen", der har premiere 7. februar.

Anmelderne er meget uenige i, hvad Charlotte Sachs Bostrups nye film, "Mødregruppen", har at byde på.

Feel good-filmen "Mødregruppen" deler i den grad vandene blandt anmelderne.

Således får filmen, der er skrevet af Christina Sederqvist og instrueret af Charlotte Sachs Bostrup, både to og fire stjerner og bliver kaldt alt fra "Morten Korch med kvindevinkel" til en "sensation".

Skyskrabere og storbyliv danner rammen om overklasseparret Line (Danica Curcic) og Bjørns (Anders W. Berthelsen) liv i Hongkong. Alt er perfekt, indtil Line kommer hjem og finder manden med hovedet mellem benene på babysitteren.

Med sin lille søn på armen forlader hun den utro mand og vender tilbage til provinsbyen Korinth på Fyn, hvor hun er vokset op, men siden har lagt stor afstand til.

Ekstra Bladets anmelder kalder "Mødregruppen" noget så "sensationelt som en vellykket, dansk komedie".

Og dem kan der være "årevis imellem, så der er grund til at klappe højt i hænderne, når det enelig sker", skriver avisen.

Filmens store styrke er ifølge Filmmagasinet Ekko "det charmerende persongalleri og den morsomme dialog" mellem storbysnobben Line og den mere provinsielle mødregruppe, hun bliver en del af.

- "Mødregruppen" passer perfekt i tidsånden, og det er altid dejligt at se en film med så mange stærke og handlekraftige kvindekarakterer (...) Filmen gør lige netop det, som en feel good-komedie skal. Man kan ikke undgå at lade sig rive med og forlade biografen i højt humør, skriver Filmmagasinet Ekkos anmelder.

I en helt anden anmeldergrøft befinder Information og Politiken sig.

Sidstnævnte kalder "Mødregruppen" for "en dansk folkekomedie, når den er allermest træt i koderne".

- Charlotte Sachs Bostrup vil gøre friktionerne i mødregrupper til hjertevarm humor, men ender med et stillbillede af en kliché med slidte karakterer fra den danske folkekomedies arkiver, skriver avisens anmelder.

Heller ikke Information er begejstret for filmens punchlines.

- " (...) Tre-fire af replikkerne er ret sjove", men ellers er der ikke meget at komme efter, skriver avisens anmelder blandt andet.

Især en bestemt scene, hvor Line ikke kan finde ud af at putte bananer i en plastikpose, omtales som "fladpandet" og "overinstrueret".

- Det er den mest utroværdige ubehjælpsomhed på film, siden Tom Hanks i rollen som statsløs ekssovjetborger lærte at håndtere et dørhåndtag i Spielbergs "The Terminal" fra 2004, skriver Politikens anmelder.

"Mødregruppen" får to hjerter af Politiken og fire stjerner af både Ekstra Bladet og Filmmagasinet Ekko. Information uddeler ikke karakterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce