Annonce
Erhverv

Møde mellem byråd og bank flyttede ikke holdninger

Det var ikke noget surt møde, men et meget konstruktivt møde, siger borgmester i Lemvig kommune, Erik Flyvholm (V). Arkivfoto: Morten Stricker
Men det var et godt møde, pointerer borgmester Erik Flyvholm (V)

Lemvig: Torsdag eftermiddag holdt det samlede byråd et virtuelt møde med direktøren for Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen. På mødet fik direktøren lov til at uddybe planerne for bankens fortsatte tilstedeværelse i Lemvig, men det blev ikke givet noget løfte om, at hovedsædet forbliver i byen.

Det siger borgmester Erik Flyvholm (V) efter mødet, der blev fulgt af samtlige byrådsmedlemmer.

- Vi havde en god snak, men der var ikke lagt op til, at det skulle ændre på flytningen af hovedsædet, der er en del af fusionsplanerne med Den Jyske Sparekasse, siger Erik Flyvholm.


Vi havde en god snak, men der var ikke lagt op til, at det skulle ændre på flytningen af hovedsædet, der er en del af fusionsplanerne med Den Jyske Sparekasse.

Erik Flyvholm (V), borgmester


Det samlede byråd har tidligere på året været fremme med et åbent brev, hvor i politikerne bad banken om at genoverveje flytningen af hovedsædet i forbindelse med fusionen. Brevet var den direkte årsag til, at banken og borgmesteren aftalte et møde, hvor banken fik mulighed for at forklare sig overfor byrådsmedlemmerne. Det var dog et møde uden en dagsorden, men mulighed for at kommentere og stille spørgsmål til hinanden.

Ifølge Erik Flyvholm blev der kvitteret for, at banken havde genrejst sig efter en svær tid og nu har fået så mange kræfter, at den også er klar til at vokse sig endnu større gennem en fusion. Samtidigt er det en bank, der har støttet mange, lokale initiativer erhvervsmæssigt, men også kulturelt gennem sponsorater.

- Men vi er selvfølgelig ked af, at man vil flytte. Vi føler, at banken er en del af kommunens DNA, og samtidigt er vi ikke glade for at miste 80 arbejdspladser samtidigt med, at vi kæmper for at få folk til at bosætte sig i vores område, siger Erik Flyvholm.

Det er netop bosætningen, der er politikernes største bekymring og ikke bankens evne til at overleve.

- Vi fik nogle uddybende oplysninger om, at banken fortsat vil være aktiv i vores område, så dermed fik vi bekræftet, hvad banken hele tiden har sagt, siger Erik Flyvholm.

Han betegner derfor ikke mødet som et surt møde, men et meget konstruktivt møde, hvor parterne fik lejlighed til at sætte ord på bekymringerne.

- Og så håber jeg selvfølgelig, at man vil genoverveje flytningen af de 80 arbejdspladser i vores område, for 80 er altså mange, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce